Бефстроганов з курки
(покроковий рецепт з фото)
Класичні рецепти часом можуть набридати і хочеться трохи різноманітності. Як цікавий варіант пропоную вашій увазі бефстроганов з курки.
Бефстроганов з курки - це цікава і проста в приготуванні варіація класичного блюда. Така курка прекрасно поєднується з будь-яким гарніром і не вимагає особливих кулінарних навичок, а значить, приготувати цю страву може навіть новачок на кухні.
- Курка - 500 грам
- Борошно - 50 грам
- Гриби - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Томатна паста - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - 10 грам
1. Рецепт приготування бефстроганов з курки досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати тонкими смужками куряче філе. Потім злегка посолити його, поперчити і додати паприку. Обваляти кожен шматочок у борошні.
2. На сковороду налити рослинне масло і розігріти його. У гаряче масло відправити курку і обсмажити кожен шматочок з двох сторін до золотистої скоринки.
3. На окрему сковороду налити трохи рослинного масла і поставити на вогонь. Тим часом очистити цибулину і нарізати дрібними кубиками. Надіслати цибулю на сковороду і обсмажити до прозорості. Поки цибуля смажиться, вимити, просушити і нарізати гриби. Надіслати гриби на сковороду з цибулею і смажити до золотистої скоринки.
4. У сковороду з грибами додати томатну пасту, ретельно перемішати і тушкувати ще хвилин 5.
5. З'єднати курку і грибами. Посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати ще 5-7 хвилин до повної готовності. Бефстроганов з курки в домашніх умовах перед подачею прикрасити свіжою зеленню. Подавати можна як окрему страву або з улюбленим гарніром.