Рецепт Бефстроганов з курки фото

Бефстроганов з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 50 хв.

Класичні рецепти часом можуть набридати і хочеться трохи різноманітності. Як цікавий варіант пропоную вашій увазі бефстроганов з курки.

Опис приготування:

Бефстроганов з курки - це цікава і проста в приготуванні варіація класичного блюда. Така курка прекрасно поєднується з будь-яким гарніром і не вимагає особливих кулінарних навичок, а значить, приготувати цю страву може навіть новачок на кухні.

  • Курка - 500 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Гриби - 250 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Томатна паста - 20 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Свіжа зелень - 10 грам
бефстроганов з курки - фото крок 1
1. Рецепт приготування бефстроганов з курки досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати тонкими смужками куряче філе. Потім злегка посолити його, поперчити і додати паприку. Обваляти кожен шматочок у борошні.
бефстроганов з курки - фото крок 2
2. На сковороду налити рослинне масло і розігріти його. У гаряче масло відправити курку і обсмажити кожен шматочок з двох сторін до золотистої скоринки.
бефстроганов з курки - фото крок 3
3. На окрему сковороду налити трохи рослинного масла і поставити на вогонь. Тим часом очистити цибулину і нарізати дрібними кубиками. Надіслати цибулю на сковороду і обсмажити до прозорості. Поки цибуля смажиться, вимити, просушити і нарізати гриби. Надіслати гриби на сковороду з цибулею і смажити до золотистої скоринки.
бефстроганов з курки - фото крок 4
4. У сковороду з грибами додати томатну пасту, ретельно перемішати і тушкувати ще хвилин 5.
бефстроганов з курки - фото крок 5
5. З'єднати курку і грибами. Посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати ще 5-7 хвилин до повної готовності. Бефстроганов з курки в домашніх умовах перед подачею прикрасити свіжою зеленню. Подавати можна як окрему страву або з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти