Базиліковим морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Морозиво - десерт, який люблять маленькі і дорослі, влітку і взимку. А базиліковим ви вже пробували? Тонкий аромат і смак базиліка робить це вершкове морозиво незвичайним, свіжим і дуже смачним.
Морозиво виходить ароматним, в міру солодким. Дуже смачно з ягідним варенням з кислинкою. Я використовувала лимонний базилік, але якщо ви такого не знайдете, то додайте 2 ст. L. Лимонного соку після уварювання ароматної маси. Всі подробиці, як приготувати базиліковим морозиво, дивіться в рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Молоко - 200 мілілітрів (жирність 3, 2%)
- Вершки - 300 мілілітрів (жирність від 33% )
- Цукор - 80 грам
- Жовток яєчний - 4 штуки
- Базилік лимонний - 25 грам
Підготуйте необхідні продукти. Базилік помийте і обсушіть.
Базилік і половину цукру подрібніть в блендері.
Вершки, молоко, подрібнений базилік доведіть до кипіння в каструлі з товстим дном. При бажанні можете процідити базиліковим молоко через сито, щоб прибрати великі частинки базиліка. В цей час жовтки розітріть з цукром в легку світлу піну. Половину гарячого молока з базиліком тонкою цівкою влийте в жовткова масу, продовжуючи збивати.
Поверніть суміш в каструлю і варіть до загустіння до 82 ° С, постійно помішуючи.
Якщо у вас немає термометра, перевірте масу на готовність наступним чином. Проведіть пальцем по лопатці з кремом, слід не повинен пропадати.
Круто весело, потім перелийте в іншу ємність. Накрийте плівкою і поставте в морозильник до повного застигання. Перемішуйте кожні 30 хвилин, щоб не було кристаликів льоду.
Смачного!