Байти
(покроковий рецепт з фото)
Байтси - це соковиті шматочки з м'яса курки, обвалені і обсмажені в борошняному клярі. Таке блюдо користується популярністю в торговій мережі швидкого харчування KFC. Ароматная курочка, тане в роті!
Розповім, як приготувати байтси будинку, не обов'язково йти в KFC. Буде не гірше і в рази дешевше! Нам знадобиться куряче філе, яйце, молоко, мука, олія, сіль і спеції. Якщо все зробити правильно і не пересмажити курку, то вийде дуже смачна об'ємна скоринка з пластівцями, майже як у популярній мережі швидкого харчування. Блюдо звичайно не на кожен день, але якщо є час і ви хочете порадувати близьких смачною закускою, то сміливо йдіть в кухню! Це дуже смачно, я думаю варто того, щоб спробувати!
- Куряче філе - 900 грам (грудка)
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Спеції - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка (за смаком)

Підготуйте всі інгредієнти.

Куряче філе розморозити і наріжте невеликими шматочками (на один укус).

Зробіть соус: розбийте яйце, влийте молоко і додайте півсклянки борошна. Збивайте до стану рідкої сметани. Додайте сюди ж столову ложку солі, столову ложку паприки і столову ложку спецій. У мене спеції для курки, ви можете додати будь-які інші на свій смак.

Покладіть нарізані шматочки курки в цей соус і залиште просочуватися.

Візьміть звичайний целофановий пакетик, насипте в нього 1, 5 склянки борошна, паприка, гострий перець і спеції за смаком. Покладіть туди шматочки курки, яка в соусі, затисніть пакет рукою і добре потрясіть.

Поставте на плиту глибоку сковороду або сотейник, налийте велика кількість масла і, коли воно розігріється, опустіть в нього обвалені шматочки курки. Масло має повністю покривати курку. Смажте приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Обсмажені шматочки викладайте на серветку, щоб прибрати надлишки жиру. Поки смажиться одна порція, трясемо в пакеті паралельно іншу.

Байтси готові. Подаємо звичайно з соусом - без нього нікуди! Смачного!