Рецепт Барурик фото

Барурик
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто , Горіхи
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 35 хв.

Вам незнайома ця неймовірно смачна випічка з цікавою назвою? Тоді раджу обов'язково приготувати барурік - вірменську солодкість. Ніжне тісто і ароматна горіхова начинка - це дуже смачно!

Опис приготування:

Ця страва я приготував перший раз через цікавого і трохи смішного назва - барурік. А потім трохи засмутився: готувати обов'язково треба подвійну, а то навіть і потрійну порцію. Барурік вийшов шалено смачним. Розсипчасте тісто і ароматна горіхова начинка - це неймовірна насолода для справжніх ласунів. А найголовніше те, що готувати цю східну випічку дуже легко і просто.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 130 грам(65 г в тісто)
  • Горіхи волоські - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
барурик - фото крок 1
1. У невеликому посуді змішуємо яйце, половину м'якого вершкового масла, вода і мука.
барурик - фото крок 2
2. Замішуємо круте тісто і прибираємо його в холодильник на 10-15 хвилин.
барурик - фото крок 3
3. Тим часом приготуємо начинку. Подрібнимо горіхи, змішаємо їх з цукром і корицею.
барурик - фото крок 4
4. Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт і змащуємо вершковим маслом.
барурик - фото крок 5
5. Посипаємо його начинкою з горіхів, цукру і кориці.
барурик - фото крок 6
6. Скачує барурік в рулет.
барурик - фото крок 7
7. Потім викладаємо на деко, змащений маслом або застелений пергаментом, у вигляді равлика.
барурик - фото крок 8
8. Випікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Але обов'язково стежте, щоб вгору не пригоріла.

Схожі рецепти