Баранина з помідорами і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Насправді з бараниною поєднуються багато овочів, але все ж помідори краще за інших відтіняють смак цього м'яса і роблять його більш насиченим і яскравіше, з ними баранина виходить просто чудова.
Рецепт приготування баранини з помідорами і цибулею гранично простий і в той же час геніальний, адже в ньому так чудово поєднуються всі інгредієнти. Помідори підкреслюють смак м'яса, цибуля, часник і зелень чудово доповнюють всю композицію, роблячи смак страви дивовижним. І ще один плюс цього рецепту полягає в тому, що приготувати баранину з помідорами і цибулею в домашніх умовах зовсім не складно, ви впораєтеся з цим завданням дуже швидко.
- Баранина - 500 грам
- Помідори у власному соку - 500 грам (можна взяти свіжі помідори)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Базилік свіжий подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, промиваємо м'ясо і витираємо насухо, потім нарізаємо баранину на порційні шматочки. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому м'ясо до золотистої скоринки.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо його четвертькольцами, часник і базилік подрібнюємо.
Викладаємо цибулю з часником на сковороду до м'яса, накриваємо її кришкою і смажимо все протягом 5 хвилин, поки цибуля не стане м'яким.
Після цього необхідно перекласти баранину з цибулею у посуд з товстими стінками, наприклад, і котел.
Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо до однорідного стану за допомогою блендера.
Переливаємо отриману масу до баранини, солимо і перчимо все за смаком, додаємо базилік. Тушкуємо м'ясо на повільному вогні під кришкою протягом години.
За цей час м'ясо повинно повністю приготуватися і стати м'яким, нам залишається тільки розкласти його по тарілочках і подати до столу. Смачного!