Bankuhen
(покроковий рецепт з фото)
Банкухен або баумкухен - це німецький торт, який знаменитий тим, що кожен новий шар тіста наносять на вже спечений. Одним словом: поки не спробуєш, не зрозумієш всю красу цієї випічки!
За півтора місяці до новорічних свят вам стане в нагоді рецепт, як приготувати банкухен. Незвичайне тісто, смачна просочення і шоколадна глазур роблять свою справу, кожен шматочок торта просто тане в роті. А ще випічка може зберігатися в сухому і прохолодному місці десь 14 днів. Вдалого приготування!
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 125 грам
- Крохмаль - 125 грам
- Мигдаль мелений - 75 грам
- Кориця і гвоздика - 1 щіпка
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Лікер апельсиновий - 10 Ст. Ложок
- Джем абрикосовий - 100 грам
- Марципан - 200 грам
- Цукрова пудра - 75 грам
- Молочний шоколад - 200 грам
Просіваємо борошно з крохмалем, підмішуємо мигдаль і спеції. Окремо збиваємо масло зі звичайним і ванільним цукром до пухкої маси. По одному вбиваємо яйця, продовжуючи збивати. Додаємо борошняну суміш, вливаємо коньяк. Замішуємо тісто.
Застеляємо дно рознімної форми папером для випічки. Викладаємо 2 ст.Л. Тесту в форму, рівномірно розподіляємо. Відправляємо на верхню полицю духовки на 5 хвилин, температура - 200 градусів. Витягуємо корж з духовки, розподіляємо зверху ще 2 ложки тіста і знову ставимо випікатися.
Таким же чином випікаємо інші коржі, поки не закінчиться все тісто.
Викладаємо великий корж на тарілку. Проколюємо дірочки зубочисткою і просочуємо корж лікером. Ми залишаємо остигати, потім змащуємо корж абрикосовим джемом.
Перемішуємо марципан з цукровою пудрою, розгортаємо в тонкий пласт.
За допомогою качалки акуратно переносимо марципан на корж і розрівнюємо.
Кінець podminaem в seredinu.
Топимо шоколад на водяній бані і виливаємо його на торт рівномірно розподіляючи лопаткою по верху і боків. Також модно розтопити білий шоколад для нанесення візерунків. Готовий торт відправляємо в холодильник для повного застигання, приблизно на 3-4 годину. Смачного!