Рецепт Bankuhen

Рецепт Bankuhen
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Банкухен або баумкухен - це німецький торт, який знаменитий тим, що кожен новий шар тіста наносять на вже спечений. Одним словом: поки не спробуєш, не зрозумієш всю красу цієї випічки!

опис приготування:

За півтора місяці до новорічних свят вам стане в нагоді рецепт, як приготувати банкухен. Незвичайне тісто, смачна просочення і шоколадна глазур роблять свою справу, кожен шматочок торта просто тане в роті. А ще випічка може зберігатися в сухому і прохолодному місці десь 14 днів. вдалого приготування!

  • Вершкове масло— 250 грам
  • цукор— 200 грам
  • Ванільний цукор— 1 штука(пакетик)
  • сіль— 1 щіпка
  • яйця— 5 штук
  • борошно— 125 грам
  • крохмаль— 125 грам
  • мигдаль мелений— 75 грам
  • Кориця і гвоздика— 1 щіпка
  • коньяк— 2 Ст. ложки
  • лікер апельсиновий— 10 Ст. ложок
  • Джем абрикосовий— 100 грам
  • марципан— 200 грам
  • Цукрова пудра— 75 грам
  • Молочний шоколад— 200 грам
Bankuhen - фото крок 1 Просіваємо борошно з крохмалем, підмішуємо мигдаль і спеції. Окремо збиваємо масло зі звичайним і ванільним цукром до пухкої маси. По одному вбиваємо яйця, продовжуючи збивати. Додаємо борошняну суміш, вливаємо коньяк. замішуємо тісто.

Bankuhen - фото крок 2 Застеляємо дно рознімної форми папером для випічки. викладаємо 2 ст.л. тесту в форму, рівномірно розподіляємо. Відправляємо на верхню полицю духовки на 5 хвилин, температура - 200 градусів. Витягуємо корж з духовки, розподіляємо зверху ще 2 ложки тіста і знову ставимо випікатися.

Bankuhen - фото крок 3 Таким же чином випікаємо інші коржі, поки не закінчиться все тісто.

Bankuhen - фото крок 4 Викладаємо великий корж на тарілку. Проколюємо дірочки зубочисткою і просочуємо корж лікером. Ми залишаємо остигати, потім змащуємо корж абрикосовим джемом.

Bankuhen - фото крок 5 Перемішуємо марципан з цукровою пудрою, розгортаємо в тонкий пласт.

Bankuhen - фото крок 6 За допомогою качалки акуратно переносимо марципан на корж і розрівнюємо.

Bankuhen - фото крок 7 Кінець podminaem в seredinu.

Bankuhen - фото крок 8 Топимо шоколад на водяній бані і виливаємо його на торт рівномірно розподіляючи лопаткою по верху і боків. Також модно розтопити білий шоколад для нанесення візерунків. Готовий торт відправляємо в холодильник для повного застигання, приблизно на 3-4 годину. Смачного!

Схожі рецепти

Індоутка з яблуками в рукаві

Індоутка з яблуками в рукаві

соковита, ситна, а головне — проста в приготуванні Індоутка стане цвяхом будь-якого святкового столу. Дивимося і записуємо в свою кулінарну книгу рецепт індоуткі з яблуками в рукаві! опис приготування: Для приготування індоуткі з яблуками в рукаві можна ще ананаса додати за смаком. Але це не о...

читати далі
Овочевий плов

Овочевий плов

Рецепт приготування овочевого плову з рису, ріпчастої цибулі, морква, помідорів, болгарського перцю і зелені. опис приготування: Овочевий плов - чудове блюдо для поста. Його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір приготування: Перебрати і промити рис. Викласти рис в каструлю з товст...

читати далі
Млинці з грибами

Млинці з грибами

Такі млинці замінять собою повноцінне гаряче блюдо на обід або вечерю. Також їх можна подати в доповненні до основної страви в якості закуски. Приготування у них найпростіше, а результат приголомшливий. опис приготування: При приготуванні цієї страви можна використовувати навіть сушені гриби, ...

читати далі
Печеня з кролика з картоплею

Печеня з кролика з картоплею

Пропоную приготувати ідеальне печеня з кролика. М'ясо кролика, приготоване за цим рецептом, виходить дуже ніжне і смачне. Частини кролика можна використовувати абсолютно будь-які. опис приготування: При приготуванні цієї страви можна додати трохи часнику для аромату. Подати кролятину можна з о...

читати далі
Картопля з капустою

Картопля з капустою

Останнім часом я стала любити просту кухню. Втомилася від премудростей і делікатесів. вони, звичайно, гарні, але не кожен день. Тому сьогодні я вирішила розповісти, як приготувати картоплю з капустою. опис приготування: парадокс, але вперше капусту з картоплею за таким рецептом я спробувала у ...

читати далі