Рецепт Bankuhen фото

Bankuhen
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Банкухен або баумкухен - це німецький торт, який знаменитий тим, що кожен новий шар тіста наносять на вже спечений. Одним словом: поки не спробуєш, не зрозумієш всю красу цієї випічки!

Опис приготування:

За півтора місяці до новорічних свят вам стане в нагоді рецепт, як приготувати банкухен. Незвичайне тісто, смачна просочення і шоколадна глазур роблять свою справу, кожен шматочок торта просто тане в роті. А ще випічка може зберігатися в сухому і прохолодному місці десь 14 днів. Вдалого приготування!

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 5 штук
  • Борошно - 125 грам
  • Крохмаль - 125 грам
  • Мигдаль мелений - 75 грам
  • Кориця і гвоздика - 1 щіпка
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Лікер апельсиновий - 10 Ст. Ложок
  • Джем абрикосовий - 100 грам
  • Марципан - 200 грам
  • Цукрова пудра - 75 грам
  • Молочний шоколад - 200 грам
Bankuhen - фото крок 1
Просіваємо борошно з крохмалем, підмішуємо мигдаль і спеції. Окремо збиваємо масло зі звичайним і ванільним цукром до пухкої маси. По одному вбиваємо яйця, продовжуючи збивати. Додаємо борошняну суміш, вливаємо коньяк. Замішуємо тісто.
Bankuhen - фото крок 2
Застеляємо дно рознімної форми папером для випічки. Викладаємо 2 ст.Л. Тесту в форму, рівномірно розподіляємо. Відправляємо на верхню полицю духовки на 5 хвилин, температура - 200 градусів. Витягуємо корж з духовки, розподіляємо зверху ще 2 ложки тіста і знову ставимо випікатися.
Bankuhen - фото крок 3
Таким же чином випікаємо інші коржі, поки не закінчиться все тісто.
Bankuhen - фото крок 4
Викладаємо великий корж на тарілку. Проколюємо дірочки зубочисткою і просочуємо корж лікером. Ми залишаємо остигати, потім змащуємо корж абрикосовим джемом.
Bankuhen - фото крок 5
Перемішуємо марципан з цукровою пудрою, розгортаємо в тонкий пласт.
Bankuhen - фото крок 6
За допомогою качалки акуратно переносимо марципан на корж і розрівнюємо.
Bankuhen - фото крок 7
Кінець podminaem в seredinu.
Bankuhen - фото крок 8
Топимо шоколад на водяній бані і виливаємо його на торт рівномірно розподіляючи лопаткою по верху і боків. Також модно розтопити білий шоколад для нанесення візерунків. Готовий торт відправляємо в холодильник для повного застигання, приблизно на 3-4 годину. Смачного!

Схожі рецепти