Рецепт Балиш з куркою і картоплею фото

Балиш з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Готуємо смачний пиріг по татарському рецептом Балиш з куркою і картоплею. Прекрасний варіант для великого застілля!

Опис приготування:

Для приготування Балиш з куркою і картоплею нам знадобиться ще і м'ясо (бажано яловичина або нежирна свинина). Курочку беремо з кістьми, вони у нас будуть в пирозі, тільки не дивуйтеся, я все поясню. Балиш адже по суті - пиріг з бульйоном. Для нього головне, щоб тісто було еластичним і ніде не порвалося.

  • Борошно - 500 грам
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • М'ясо - 800 грам
  • Курка - 300-400 грам
  • Картопля - 2 кілограма
  • Цибуля - 3 штуки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
балиш з куркою і картоплею - фото крок 1
Ріжемо м'ясо, з кістки зрізаємо і курку.
балиш з куркою і картоплею - фото крок 2
Цибулю дрібно ріжемо.
балиш з куркою і картоплею - фото крок 3
Картоплю ріжемо кубиками.
балиш з куркою і картоплею - фото крок 4
Змішуємо борошно, воду, масло і сіль. Замісити тісто.
балиш з куркою і картоплею - фото крок 5
Картоплю змішуємо з м'ясом, додаємо спеції, лавровий лист.
балиш з куркою і картоплею - фото крок 6
Розділити тісто на частини. Розкачайте корж товщиною 3 мм., викладаємо її в форму для випікання (краю повинні вільно звисати).
балиш з куркою і картоплею - фото крок 7
Викладіть частина начинки, потім трохи кісточок (тільки не дрібних, з крилець, з реберець), і залишилася начинку.
балиш з куркою і картоплею - фото крок 8
Збираємо краю, накриваємо іншою коржем, як кришкою.
балиш з куркою і картоплею - фото крок 9
Зробіть дірочку, і з тіста скачайте колобок. Їм ми накриваємо дірочку. Відправляємо Балиш в духовку при 180 градусах. Готовність перевіряємо по ходу: пиріг повинен покритися золотистою скоринкою, а всередині повинен утворитися бульйон (піднімайте колобок - і перевіряйте бульйон, При необхідності - долина).
балиш з куркою і картоплею - фото крок 10
Готовий Балиш з куркою і картоплею змащуємо топленим маслом, даємо йому під кришкою постояти, просочитися бульйоном. Подаємо з ложками, щоб було зручно їсти. Смачного!

Схожі рецепти