Балиш з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо смачний пиріг по татарському рецептом Балиш з куркою і картоплею. Прекрасний варіант для великого застілля!
Для приготування Балиш з куркою і картоплею нам знадобиться ще і м'ясо (бажано яловичина або нежирна свинина). Курочку беремо з кістьми, вони у нас будуть в пирозі, тільки не дивуйтеся, я все поясню. Балиш адже по суті - пиріг з бульйоном. Для нього головне, щоб тісто було еластичним і ніде не порвалося.
- Борошно - 500 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- М'ясо - 800 грам
- Курка - 300-400 грам
- Картопля - 2 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Лавровий лист - 1-2 штук
Ріжемо м'ясо, з кістки зрізаємо і курку.
Цибулю дрібно ріжемо.
Картоплю ріжемо кубиками.
Змішуємо борошно, воду, масло і сіль. Замісити тісто.
Картоплю змішуємо з м'ясом, додаємо спеції, лавровий лист.
Розділити тісто на частини. Розкачайте корж товщиною 3 мм., викладаємо її в форму для випікання (краю повинні вільно звисати).
Викладіть частина начинки, потім трохи кісточок (тільки не дрібних, з крилець, з реберець), і залишилася начинку.
Збираємо краю, накриваємо іншою коржем, як кришкою.
Зробіть дірочку, і з тіста скачайте колобок. Їм ми накриваємо дірочку. Відправляємо Балиш в духовку при 180 градусах. Готовність перевіряємо по ходу: пиріг повинен покритися золотистою скоринкою, а всередині повинен утворитися бульйон (піднімайте колобок - і перевіряйте бульйон, При необхідності - долина).
Готовий Балиш з куркою і картоплею змащуємо топленим маслом, даємо йому під кришкою постояти, просочитися бульйоном. Подаємо з ложками, щоб було зручно їсти. Смачного!