Рецепт Татарський Балиш фото

Татарський Балиш
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо , Овочі , Картопля
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 40 хв.

На мій погляд, родзинкою татарської кухні можна вважати випічку. Солодка чи ні, вона підкорює з першого погляду і укусу. Хочу запропонувати вам повторити на своїй кухні пиріг з м'ясом і картоплею.

Опис приготування:

Перед вами докладний рецепт, як приготувати татарський Балиш. Це ситний, апетитний бездріжджовий пиріг з начинкою. Дуже рекомендую для більшої соковитою зробити бульйон, тоді начинка буде буквально танути в роті. Запікається пиріг досить довго, але повірте, що результат вартий усіх очікувань.

  • Борошно - 750 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 1 Склянка
  • Кефір - 0.5 склянки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка (погасити)
  • М'ясо - 1.5 кілограма
  • Картопля - 1.5 кілограма
  • Цибулина - 2 штуки
  • Перець - 1 За смаком
  • Бульйон - 1 Склянка
татарський Балиш - фото крок 1
1. Для початку потрібно замісити тісто. Збийте в глибокій мисці яйце з сіллю. Додайте сметану і кефір, гашене соду, рослинне і вершкове масло. Всипте просіяне борошно і замісити тісто.
татарський Балиш - фото крок 2
2. Відразу розділіть його на ось такі 4 нерівні частини.
татарський Балиш - фото крок 3
3. Та, що побільше, буде основою пирога. Розкачайте її досить тонко і викладіть у жароміцних форму. М'ясо (баранину або яловичину) і картоплю наріжте кубиками. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть начинку на тісто.
татарський Балиш - фото крок 4
4. Другий шматочок тіста розкачайте і викладіть зверху. Кінець палиці робочого столу.
татарський Балиш - фото крок 5
5. А далі - робота по прикрасі пирога.
татарський Балиш - фото крок 6
6. Зробіть невелику дірочку в центрі, до неї зліпите"кришечку" .
татарський Балиш - фото крок 7
7. Розтопіть трохи вершкового масла, змастіть їм пиріг зверху. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів на 90 хвилин.
татарський Балиш - фото крок 8
8. Дістаньте пиріг, відкрийте кришечку і влийте стакан бульйону. Знову відправте форму в духовку і запікайте ще приблизно 45-60 хвилин.
татарський Балиш - фото крок 9
9. Ось такий апетитний результат. Пригощайтеся!

Схожі рецепти