Татарський Балиш
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, родзинкою татарської кухні можна вважати випічку. Солодка чи ні, вона підкорює з першого погляду і укусу. Хочу запропонувати вам повторити на своїй кухні пиріг з м'ясом і картоплею.
Перед вами докладний рецепт, як приготувати татарський Балиш. Це ситний, апетитний бездріжджовий пиріг з начинкою. Дуже рекомендую для більшої соковитою зробити бульйон, тоді начинка буде буквально танути в роті. Запікається пиріг досить довго, але повірте, що результат вартий усіх очікувань.
- Борошно - 750 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Склянка
- Кефір - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (погасити)
- М'ясо - 1.5 кілограма
- Картопля - 1.5 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Перець - 1 За смаком
- Бульйон - 1 Склянка
1. Для початку потрібно замісити тісто. Збийте в глибокій мисці яйце з сіллю. Додайте сметану і кефір, гашене соду, рослинне і вершкове масло. Всипте просіяне борошно і замісити тісто.
2. Відразу розділіть його на ось такі 4 нерівні частини.
3. Та, що побільше, буде основою пирога. Розкачайте її досить тонко і викладіть у жароміцних форму. М'ясо (баранину або яловичину) і картоплю наріжте кубиками. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть начинку на тісто.
4. Другий шматочок тіста розкачайте і викладіть зверху. Кінець палиці робочого столу.
5. А далі - робота по прикрасі пирога.
6. Зробіть невелику дірочку в центрі, до неї зліпите "кришечку" .
7. Розтопіть трохи вершкового масла, змастіть їм пиріг зверху. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів на 90 хвилин.
8. Дістаньте пиріг, відкрийте кришечку і влийте стакан бульйону. Знову відправте форму в духовку і запікайте ще приблизно 45-60 хвилин.
9. Ось такий апетитний результат. Пригощайтеся!