Бабушкін торт
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, ви мене зрозумієте, коли я скажу, що краще торта, ніж той, що робила моя бабуся, я не пробувала. Це ж смак дитинства! З вами рецептом приготування бабусиної торта теж поділюся! смачно!
Перед вами простий рецепт, який підкаже, як приготувати бабусин торт. Я впевнена, ви теж будете в захваті від такої страви! Це класичний рецепт моєї бабусі, але я його часто доповнюю за своїм настроєм і смаку. Наприклад, в тісто додаю родзинки, а зверху крім горіхів ще й інжир, адже це дуже смачно!
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0.5 склянки
- Какао - 0.5 склянки (половину в тісто, половину в крем)
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Крем - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 250 грам(50 грам - в вершках, інше - в тісто)
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 400 грам
- Горіхи волоські - 200 грам (смажені)
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Для тесту змішаємо спочатку сухі компоненти: какао, борошно, цукор, розпушувач, трохи ванілі. Потім додамо воду, рослинна олія, збиті яйця і сметану. Перемішаємо, основу торта випікаємо при 200 градусах 15-20 хвилин, щоб центр залишився вологим. Остудити.
2. Для крему розтопити вершкове масло на маленькому вогні, поставка какао, молоко, цукрову пудру і трошки ванілі. Перемішаємо. Як тільки крем почне булькати, додамо горіхи і знімемо з вогню. Тепер основу повапниш з усіх боків кремом. Якщо вологого кремового центру у основи не вийшло, тоді розріжте корж навпіл і змастіть кремом.
3. Ось такий виходить торт! Остудіть його перед подачею хоча б три години в холодильнику - і ласкаво прошу на дегустацію!