Şarʙin
(покроковий рецепт з фото)
Родзинкою бурятської кухні можна по праву вважати це блюдо. Якщо ви любите подорожувати, не виходячи з будинку, тоді ось вам відмінний варіант, як зробити Шарбіні - смажене тісто з м'ясною начинкою.
Перед вами покрокові рекомендації, як приготувати Шарбіні.
1. Для початку зробіть тісто. Для цього з'єднаєте яйця, щіпку солі, вода і мука. Замісити тісто щільне, скачайте його ковбаскою. Поки відставте його в сторону, займіться начинкою.
2. Ідеальний варіант - дрібно порубати баранину ножем. Однак також можна скористатися м'ясорубкою. Подрібніть м'ясо, додайте жирну свинину або просто жир.
3. Очищену цибулину наріжте дрібними кубиками. Додайте у фарш.
4. Залишилося тільки посолити, поперчити за смаком, насипати трохи борошна (для скріплення) і влити воду. Ретельно перемішайте.
5. Від тесту відрізати невеликі шматочки, розгортайте їх кружечками.
6. У центр викладіть досить багато начинки.
7. Щільно защипите краю. От і все, залишиться тільки посмажити Шарбіні в домашніх умовах.
Для цього використовуйте сковороду з невеликою кількістю жиру або масла. Коли з двох сторін утворюється рум'яна кірочка, блюдо можна знімати з вогню і пробувати, що вийшло.
Виходить дуже ситно і смачно.
- Баранина - 800 грам
- Жирна свинина - 200 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Борошно - 2 склянки(+ 1 столова ложка в начинку)
- Вода - 0.5 склянки(+ 60 мілілітрів в тісто)
- Яйце - 2 штуки
1. Для початку зробіть тісто. Для цього з'єднаєте яйця, щіпку солі, вода і мука. Замісити тісто щільне, скачайте його ковбаскою. Поки відставте його в сторону, займіться начинкою.
2. Ідеальний варіант - дрібно порубати баранину ножем. Однак також можна скористатися м'ясорубкою. Подрібніть м'ясо, додайте жирну свинину або просто жир.
3. Очищену цибулину наріжте дрібними кубиками. Додайте у фарш.
4. Залишилося тільки посолити, поперчити за смаком, насипати трохи борошна (для скріплення) і влити воду. Ретельно перемішайте.
5. Від тесту відрізати невеликі шматочки, розгортайте їх кружечками.
6. У центр викладіть досить багато начинки.
7. Щільно защипите краю. От і все, залишиться тільки посмажити Шарбіні в домашніх умовах.
Для цього використовуйте сковороду з невеликою кількістю жиру або масла. Коли з двох сторін утворюється рум'яна кірочка, блюдо можна знімати з вогню і пробувати, що вийшло.
Виходить дуже ситно і смачно.