Апельсинове желе
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування апельсинового желе. Такий десерт дуже добре приготувати в жарку, літню погоду. Він дуже добре підійде для подачі на святковий стіл. Смак дивовижний!
Кількість порцій: 7
- Желатин - 20 грам
- Цукор - 200 грам
- Апельсини - 3 штуки
1. Кип'яченою холодною водою (200 мл) заливаємо желатин і залишаємо на час, яке написано на упаковці.
2. Візьмемо який-небудь посуд і вичавимо туди сік з апельсинів.
3. Тепер беремо апельсинові кірки і крупно їх нарізаємо. Покладемо апельсинові кірки в каструлю і заллємо водою (один літр). Доводимо до кипіння і хвилин десять проварити.
4. Потім процідити і охолодити приблизно до температури сорок-п'ятдесят градусів. Тепер додаємо цукор і набряклий желатин. Доводимо до кипіння (не кип'ятити).
5. Вливаємо сюди вичавлений апельсиновий сік. Прибираємо каструлю з вогню.
6. Тепер розливаємо по креманкам або по формах. Годин на п'ять-шість прибираємо в холодильник.