Алю паратха
(покроковий рецепт з фото)
Алю паратха - індійська тонка коржик. Готується швидко, просто, та ще й дешево! Така коржик ідеально підійде до супу і бульйону, стане відмінним перекусом на прогулянці. Обов'язково приготуйте!
Алю паратха - це незвичайна картопляна коржик, в начинку додаються часник і соєвий соус, вони роблять її дуже ароматною і незвичайної. Самі коржі обов'язково повинні бути дуже тонкими і м'якими, смажити їх слід недовго, щоб вони не засушити і не кришилися. Ідеальну алю паратху можна згорнути в трубочку, вона не розламається.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка (окріп)
- Картопля - 5 штук
- Зелень - 2-3 штук (гілочки)
- Чорний перець - 1 щіпка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля поріжте шматочками і відваріть до готовності.
Борошно перемішайте з сіллю.
Додайте рослинне масло і окріп. Перемішайте ложкою, а потім замісіть м'яке еластичне тісто.
Testo майже, приступимо до начинки.
Часник наріжте дрібними шматочками або пропустіть через прес і змішайте з соєвим соусом.
Додайте цю суміш до картоплі, туди ж всипте подрібнений кріп або петрушку. Розтлумачте картопля в пюре.
Ось така маса повинна вийти.
Тісто розділи 3-4 частини. Кожну частину розкачати товщиною 3-5 мм. У центр покладіть картопляну начинку.
Підверніть краю тесту, як конверт.
Переверніть конверт з тіста, розкачайте максимально тонко. Але стежте, щоб тісто не порвалося. Розріжте отриманий пласт тіста з начинкою на 4 частини.
Обсмажте кожен коржик по 1 хвилині на сухій сковороді. Алю паратха готовий, їжте із задоволенням!