Рецепт Алю паратха фото

Алю паратха
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто , Овочі , Картопля
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Алю паратха - індійська тонка коржик. Готується швидко, просто, та ще й дешево! Така коржик ідеально підійде до супу і бульйону, стане відмінним перекусом на прогулянці. Обов'язково приготуйте!

Опис приготування:

Алю паратха - це незвичайна картопляна коржик, в начинку додаються часник і соєвий соус, вони роблять її дуже ароматною і незвичайної. Самі коржі обов'язково повинні бути дуже тонкими і м'якими, смажити їх слід недовго, щоб вони не засушити і не кришилися. Ідеальну алю паратху можна згорнути в трубочку, вона не розламається.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Склянка (окріп)
  • Картопля - 5 штук
  • Зелень - 2-3 штук (гілочки)
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
алю паратха - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля поріжте шматочками і відваріть до готовності.
алю паратха - фото крок 2
Борошно перемішайте з сіллю.
алю паратха - фото крок 3
Додайте рослинне масло і окріп. Перемішайте ложкою, а потім замісіть м'яке еластичне тісто.
алю паратха - фото крок 4
Testo майже, приступимо до начинки.
алю паратха - фото крок 5
Часник наріжте дрібними шматочками або пропустіть через прес і змішайте з соєвим соусом.
алю паратха - фото крок 6
Додайте цю суміш до картоплі, туди ж всипте подрібнений кріп або петрушку. Розтлумачте картопля в пюре.
алю паратха - фото крок 7
Ось така маса повинна вийти.
алю паратха - фото крок 8
Тісто розділи 3-4 частини. Кожну частину розкачати товщиною 3-5 мм. У центр покладіть картопляну начинку.
алю паратха - фото крок 9
Підверніть краю тесту, як конверт.
алю паратха - фото крок 10
Переверніть конверт з тіста, розкачайте максимально тонко. Але стежте, щоб тісто не порвалося. Розріжте отриманий пласт тіста з начинкою на 4 частини.
алю паратха - фото крок 11
Обсмажте кожен коржик по 1 хвилині на сухій сковороді. Алю паратха готовий, їжте із задоволенням!

Схожі рецепти