Рецепт Аджика фото

Аджика
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Помідор , Гострий перець , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт гострої і ароматною пастоподібної маси з помідорів, червоного перцю, зелені і часнику. Традиційна абхазька приправа.

Опис приготування:

1. Ретельно промити помідори. Зробити на томатної шкірці надрізи (хрестоподібні), облити окропом, зняти шкірку і нарізати на половинки. Промити яблука, почистити від шкірки, нарізати на 4 частини, серцевину видалити за непотрібністю. Почистити моркву і порізати середніми шматочками. Промити солодкий перець, нарізати на 4 частини, видалити серцевину і насіння. Пропустити овочі через м'ясорубку або подрібнити блендером (перець, яблука, морква і помідори).

2. Отриману пасту перелити в сотейник і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити температуру і варити, періодично помішуючи, приблизно 1 час. Залити рослинне масло, продовжувати варити ще 1 час. Розчавити заздалегідь очищений часник. Промити гострий перчик і нарізати його навпіл, видаливши плодоніжки і насіння. Тепер можна нарізати гострий перець дуже дрібно. Кинути перчик в сотейник з аджикою, посолити. Ретельно перемішати. Продовжувати готувати ще півгодини. Прибрати сотейник з вогню. Розлити аджику по стерильним банкам, щільно запечатати кришками і дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.


  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Помідори - 1, 2 кілограма
  • Яблука - 250 грам
  • Морква - 250 грам
  • Солодкий червоний перець - 250 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Гострий перець - 2 штуки
  • Сіль - 0, 25 склянки
1. Ретельно промити помідори. Зробити на томатної шкірці надрізи (хрестоподібні), облити окропом, зняти шкірку і нарізати на половинки. Промити яблука, почистити від шкірки, нарізати на 4 частини, серцевину видалити за непотрібністю. Почистити моркву і порізати середніми шматочками. Промити солодкий перець, нарізати на 4 частини, видалити серцевину і насіння. Пропустити овочі через м'ясорубку або подрібнити блендером (перець, яблука, морква і помідори).

2. Отриману пасту перелити в сотейник і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити температуру і варити, періодично помішуючи, приблизно 1 час. Залити рослинне масло, продовжувати варити ще 1 час. Розчавити заздалегідь очищений часник. Промити гострий перчик і нарізати його навпіл, видаливши плодоніжки і насіння. Тепер можна нарізати гострий перець дуже дрібно. Кинути перчик в сотейник з аджикою, посолити. Ретельно перемішати. Продовжувати готувати ще півгодини. Прибрати сотейник з вогню. Розлити аджику по стерильним банкам, щільно запечатати кришками і дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Схожі рецепти