Рецепт Аджика з хріном сира фото

Аджика з хріном сира
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , Корисний обід , Святковий обід
Заготовки , Аджика , Гірке
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Серед величезної кількості способів приготування аджики, кожна господиня зможе підібрати ідеальний для себе варіант і готувати цей чудовий гострий соус для своїх рідних і друзів.

Опис приготування:

Щоб надати аджике оригінальний смак, в неї додають різні спеції і приправи. У цьому рецепті хочу детально описати, як приготувати сиру аджику з хріном. Особливий смак цього соусу надає корінь хрону. При його подрібненні на м'ясорубку одягніть целофановий пакет, щоб не палило очі, і не текли сльози. Така аджика містить багато вітамінів, так як овочі залишаються сирими і не піддаються термічній обробці. Особливість цієї аджики в тому, що вона може зберігатися тільки в холодильнику і в щільно закритих банках. Сира аджика з хріном буде доречна і на звичайному вечері, і на святковому столі. Приготуйте і ви цей дуже корисний і смачний соус!

  • Помідори - 1 кілограм
  • Корінь хрону - 200 грам
  • Часник - 200 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 80 грам
  • Перець солодкий - 5 штук
  • Перець пекучий - 1 штука
  • Оцет 9% - 80 мілілітрів
аджика з хріном сира - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
аджика з хріном сира - фото крок 2
Коріння хріну добре промийте, очистіть від шкірки. Натріть на тертці або пропустіть через м'ясорубку.
аджика з хріном сира - фото крок 3
Помідори на кілька хвилин залийте окропом. Потім обдайте холодною водою і очистіть від шкірки. Зробіть з помідор пюре зручним для вас способом.
аджика з хріном сира - фото крок 4
Горький і солодкий перець розріжте навпіл, видаліть насіння і плодоніжки і пропустіть через м'ясорубку. Додайте до томатного пюре і измельченному хріну. Пропустіть через прес часник і все добре перемішайте.
аджика з хріном сира - фото крок 5
Влийте оцет, щоб погасити надмірну гостроту.
аджика з хріном сира - фото крок 6
Додати сіль за смаком.
аджика з хріном сира - фото крок 7
Додайте цукор, щоб надати аджике необхідну солодкість. Добре перемішайте.
аджика з хріном сира - фото крок 8
Сира аджика з хріном готова. Поставте на добу в холодильник, для того щоб вона добре настоялась. Потім розкладіть по стерильним банкам, закрийте капроновими або гвинтовими кришками і зберігайте в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти