Аджика в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно дізнався, що мою улюблену аджику можна приготувати в мультиварці. Вирішив спробувати: результат порадував. Зручно, швидко і без зайвих зусиль.
Приготування аджики в мультиварці не містить в собі якихось особливих секретів. Хоти загострюється? Просто додайте більше стручкового перцю, не очищаючи його від насіння. Любіть м'яку і солодку аджику? Додайте яблука або моркву. У будь-якому випадку класичний рецепт приготування аджики в мультиварці покликаний полегшити вам життя!
- Перець болгарський - 2-3 кілограм
- Перець пекучий стручковий - 4 штуки
- Помідори - 2 кілограма
- Часник - 1 штука
- Оцет - 100 мілілітрів
- Олія соняшникова - 100 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Підготуйте овочі. Ретельно все промийте, очистіть від шкірки і насіння.
Дрібно нарізаємо томати і солодкий перець. Подрібнюємо їх в м'ясорубці або в блендері, потім перекладаємо в чашу мультиварки. Готуємо в режимі "гасіння" 2 годину. Для 25 хвилин до закінчення програми додаємо часник і гострий перець (також пропущені через м'ясорубку), цукор, оцет, сіль і масло. Все перемішуємо.
Готову аджику розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Банки перевертаємо до повного охолодження, потім зберігаємо в холодильнику. Смачного!