Рецепт Ачма з лаваша фото

Ачма з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Вашій увазі легкий рецепт ачми з лаваша. Дане блюдо - прекрасний варіант для любителів смачної і не складною в приготуванні їжі. Підходить і для обіду, і для вечері.

Набуття - це дуже відомий і багатьма улюблений листковий пиріг з сиром в Грузії і не тільки. Тісто зазвичай готується прісне, а сир додається солений. Контраст виходить вельми пікантним, його також можна урізноманітнити зеленню і часником. Для приготування ачми з лаваша Вам знадобиться 3 великих і головне щільних шматка лаваша. Сир раджу використовувати сулугуні - він в міру солоний і твердий.

  • Лаваш - 3 штуки
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Тертий сир - 200 грам
  • Шпинат - 50-100 грам
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль, перець - За смаком
ачма з лаваша - фото крок 1
Змастіть форму для випічки (у мене скляна) вершковим маслом і покладіть в неї цілий лаваш.
ачма з лаваша - фото крок 2
На великій тертці натріть сир.
ачма з лаваша - фото крок 3
Збийте кефір з яйцями, посоліть і поперчіть за смаком.
ачма з лаваша - фото крок 4
Зелень промийте і порубати крупно. Викладіть на дно форми одну третину сиру.
ачма з лаваша - фото крок 5
Два залишилися лаваша рвемо на середні шматки.
ачма з лаваша - фото крок 6
Змішайте зелень з кефіру яєчної сумішшю.
ачма з лаваша - фото крок 7
Шматочки лаваша обмакиваем в суміші, викладаємо їх поверх сиру.
ачма з лаваша - фото крок 8
Посипаємо зверху сиром. Продовжуємо викладати шари, поки не закінчитися сир і лаваш. Зверху викладаємо останній шар лаваша, посипаємо сиром.
ачма з лаваша - фото крок 9
Закриваємо краю першого лаваша-основи. Відправляємо в духовку на 25 хвилин при 200 З.
ачма з лаваша - фото крок 10
Готово! Даємо охолонути нашої ачме з лаваша, перед подачею можна прикрасити зеленню. Смачного)

Схожі рецепти