Ачма з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі легкий рецепт ачми з лаваша. Дане блюдо - прекрасний варіант для любителів смачної і не складною в приготуванні їжі. Підходить і для обіду, і для вечері.
Набуття - це дуже відомий і багатьма улюблений листковий пиріг з сиром в Грузії і не тільки. Тісто зазвичай готується прісне, а сир додається солений. Контраст виходить вельми пікантним, його також можна урізноманітнити зеленню і часником. Для приготування ачми з лаваша Вам знадобиться 3 великих і головне щільних шматка лаваша. Сир раджу використовувати сулугуні - він в міру солоний і твердий.
- Лаваш - 3 штуки
- Кефір - 500 мілілітрів
- Тертий сир - 200 грам
- Шпинат - 50-100 грам
- Пучок петрушки - 1 штука
- Пучок кропу - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
Змастіть форму для випічки (у мене скляна) вершковим маслом і покладіть в неї цілий лаваш.
На великій тертці натріть сир.
Збийте кефір з яйцями, посоліть і поперчіть за смаком.
Зелень промийте і порубати крупно. Викладіть на дно форми одну третину сиру.
Два залишилися лаваша рвемо на середні шматки.
Змішайте зелень з кефіру яєчної сумішшю.
Шматочки лаваша обмакиваем в суміші, викладаємо їх поверх сиру.
Посипаємо зверху сиром. Продовжуємо викладати шари, поки не закінчитися сир і лаваш. Зверху викладаємо останній шар лаваша, посипаємо сиром.
Закриваємо краю першого лаваша-основи. Відправляємо в духовку на 25 хвилин при 200 З.
Готово! Даємо охолонути нашої ачме з лаваша, перед подачею можна прикрасити зеленню. Смачного)