Жувальний мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати жувальний мармелад на своїй кухні? Тоді запам'ятовуйте рецепт і обов'язково повторіть його. Це неймовірно смачно, апетитно і зовсім нескладно.
Куплені солодощі дуже часто не вселяють довіри. Тому пропоную вам зробити натуральний жувальний мармелад в домашніх умовах. Його безсумнівний плюс в тому, що він може бути будь-якого кольору і смаку, а також форм. При бажанні перед подачею його додатково можна присипати цукром, наприклад, або навіть залити шоколадом. Приголомшливе ласощі для вас і малюків.
- Желатин - 70 грам
- Вода - 140 мілілітрів
- Цукор - 225 грам
- Сорбитол - 23 грам
- Глюкозний сироп - 245 грам
- Кислота лимонна або винна - 15 грам
- Сік лимона - За смаком
1. Для початку розчиніть желатин у воді і відправте і дайте йому як слід набрякнути. Дуже зручно помістити його в пакет і опустити в мисочку з водою.
2. У каструльку відправте цукор, сорбитол, глюкозний сироп і трохи лимонної кислоти. Поставте на вогонь і, помішуючи, довести до однорідності. Після влийте набряклий желатин і прогрійте трохи (не доводячи до кипіння! ).
3. Після можна додати сік лимона, апельсина або ягідне пюре, в залежності від того, який жувальний мармелад в домашніх умовах ви хочете зробити. Зніміть каструльку з вогню і остудіть трохи.
4. Підготуйте формочки. Це може бути що завгодно. Якщо у вас немає спеціальних форм, можна скористатися формою від коробки цукерок, наприклад. Акуратно розлийте остигнула масу і після відправте в холодильник.
5. Так як зробити жувальний мармелад можна будь-якого кольору, рекомендую використовувати натуральні інгредієнти, але при необхідності можете взяти і харчові барвники. Години через 4 можна пробувати, що вийшло!