Желе з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Желе з яблук на зиму - це відмінне ласощі, яке гідно оцінять і дорослі, та діти. Спробуйте цей простий рецепт, і ви ніколи більше не станете купувати яблучне желе в магазині!
Приготувати желе з яблук на зиму в домашніх умовах простіше простого! Скористайтеся цим простим рецептом приготування желе з яблук на зиму, і всю зиму ви і ваші близькі зможуть ласувати цим смачним десертом!
- Яблука - 3 кілограма
- Цукор - 2.1 кілограма
Яблука гарненько вимиємо.
Потім розріжте яблука на часточки. Зверніть увагу! Яблука не очищаємо від насіння, шкірки і серцевини, так як саме в них містяться необхідні для варіння желе речовини.
Тепер складіть нарізані яблука в каструлю, залийте їх наполовину водою і поставте на вогонь. Яблука необхідно варити протягом 30 хвилин, потім через друшляк і марлю зливаємо в іншу каструлю вийшов яблучний сік.
Яблука залишаємо в друшляку над каструлею приблизно години на 1.5-2, щоб весь сік стік в каструлю.
Тепер, коли весь сік стік, ми заміряємо його кількість мірним стаканом і змішуємо з цукром в пропорції 1 літр соку на 700 г пісочний. Гарненько перемішуємо і ставимо на вогонь.
Варимо сироп приблизно 30-40 хвилин, не забуваємо знімати пінку по мірі її освіти.
Перевірте желе на готовність, капніть трохи на тарілку, якщо крапля розтеклася - варіть ще трохи, якщо ж вона зберігає форму, зніміть желе з вогню.
Банки попередньо помити і простерилізувати. Розлийте желе по банкам, закатати, але не перевертайте.