Желе в кавуні
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати близьких або гостей незвичайним десертом? До дизайнерських тортам вже давно всі звикли, так що пропоную вам рецепт приготування желе в кавуні. Zaintrigovanи? запам'ятовуйте!
Це дивно простий у приготуванні, оригінальний десерт, який заслуговує вашої уваги. Приготувати желе в кавуні в домашніх умовах можна як для дітей, в солодкому варіанти, так і для дорослих, додавши трохи алкоголю. Захоплені коментарі всіх побачили і спробували вам забезпечені.
- Кавун - 1 штука
- Желатин - 30 грам
- Вино - 200 мілілітрів (по бажанню)
1. Для початку потрібно вибрати відносно рівний кавун і як слід його вимити. Акуратно розрізати навпіл.
2. Ложкою вийняти м'якоть, намагаючись залишити тонкий шар м'якоті на шкірці.
3. М'якоть відділити від кісток і збити блендером (якщо під рукою немає техніки, можна скористатися теркою або протерти м'якоть через сито). У невеликій кількості теплої води розчинити желатин. Для дорослих рецепт приготування желе в кавуні можна доповнити солодким вином.
4. Желатин потрібно трохи прогріти, щоб він добре розчинився і з'єднати з кавуновим соком. Все як слід перемішати.
5. Отриману масу розлити в половинки кавуна і прибрати в холодильник для застигання. Якщо кавун недостатньо солодкий, желе в кавуні в домашніх умовах можна додатково підсолодити.
6. Добре застигле желе розрізати разом зі скоринкою кавуна на порційні шматочки і подавати до столу. При бажанні можна доповнити невеликими шматочками шоколаду, імітують кавунові кісточки.