Желе «калейдоскоп»
(покроковий рецепт з фото)
Желе "калейдоскоп" виглядає дуже незвично і ефектно, а приготувати його не складе труднощів навіть недосвідченої господині. Варіацій смаків - необмежену кількість, мій рецепт лише один з них.
Таке багатобарвне желе викликає неодмінне бажання його спробувати, адже в ньому відразу кілька смаків: чорничний, ожиновий і апельсиновий. Виглядає десерт дуже яскраво і апетитно! впевнена, що і смак вас не розчарує. Готувати желе дуже просто, дотримуйтесь покроковому рецептом і дивуйте своїх близьких!
- Йогурт - 300 мілілітрів (у мене чорничний)
- Апельсин - 2 штуки
- Ожина - 100 грам (заморожена)
- Желатин - 30 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед розділіть желатин на 3 частини (для кожного виду желе), залийте його холодною водою для набухання. Залийте ожину склянкою води, всипте цукор за смаком, поставте на вогонь, зваріть ожиновий морс.
Процідіть ожиновий морс, додайте в нього набряклий желатин, розмішайте до його розчинення.
Вилийте гаряче ожиновому желе в миску, приберіть в холодне місце.
Відіжміть апельсиновий сік, можна використовувати його без м'якоті, але я вирішила додати м'якоть в сік.
Викладіть набряклий желатин в сотейник, можна додати пару столових ложок води, поставте на вогонь.
При помішуванні нагрійте желатин, але не кип'ятіть.
Влийте желатин в апельсиновий сік з м'якоттю, приберіть в холод.
Через пару годин в холоді желе застигло, з ним можна працювати далі.
Довільно наріжте кольорове желе на невеликі шматочки.
Нагрійте залишився набряклий желатин, влийте його в чорничний йогурт і розмішайте.
Розлийте йогурт з желатином по формах або креманкам.
Спочатку викладіть в креманки ожиновому желе.
Потім додайте шматочки апельсинового желе. Ще раз приберіть в холод для остаточного застигання.
Вийшло гарне, смачне і корисне ласощі. Десерт можна прикрасити ягодами або шматочками фруктів.