Рецепт Желе «калейдоскоп» фото

Желе «калейдоскоп»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Желатин
На полуденок
Солодке, Десерти, Желе

Желе "калейдоскоп" виглядає дуже незвично і ефектно, а приготувати його не складе труднощів навіть недосвідченої господині. Варіацій смаків - необмежену кількість, мій рецепт лише один з них.

Таке багатобарвне желе викликає неодмінне бажання його спробувати, адже в ньому відразу кілька смаків: чорничний, ожиновий і апельсиновий. Виглядає десерт дуже яскраво і апетитно! впевнена, що і смак вас не розчарує. Готувати желе дуже просто, дотримуйтесь покроковому рецептом і дивуйте своїх близьких!

  • Йогурт - 300 мілілітрів (у мене чорничний)
  • Апельсин - 2 штуки
  • Ожина - 100 грам (заморожена)
  • Желатин - 30 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
желе
Підготуйте інгредієнти.
желе
Насамперед розділіть желатин на 3 частини (для кожного виду желе), залийте його холодною водою для набухання. Залийте ожину склянкою води, всипте цукор за смаком, поставте на вогонь, зваріть ожиновий морс.
желе
Процідіть ожиновий морс, додайте в нього набряклий желатин, розмішайте до його розчинення.
желе
Вилийте гаряче ожиновому желе в миску, приберіть в холодне місце.
желе
Відіжміть апельсиновий сік, можна використовувати його без м'якоті, але я вирішила додати м'якоть в сік.
желе
Викладіть набряклий желатин в сотейник, можна додати пару столових ложок води, поставте на вогонь.
желе
При помішуванні нагрійте желатин, але не кип'ятіть.
желе
Влийте желатин в апельсиновий сік з м'якоттю, приберіть в холод.
желе
Через пару годин в холоді желе застигло, з ним можна працювати далі.
желе
Довільно наріжте кольорове желе на невеликі шматочки.
желе
Нагрійте залишився набряклий желатин, влийте його в чорничний йогурт і розмішайте.
желе
Розлийте йогурт з желатином по формах або креманкам.
желе
Спочатку викладіть в креманки ожиновому желе.
желе
Потім додайте шматочки апельсинового желе. Ще раз приберіть в холод для остаточного застигання.
желе
Вийшло гарне, смачне і корисне ласощі. Десерт можна прикрасити ягодами або шматочками фруктів.

Схожі рецепти