Желе із смородини
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку солодких ягідних заготовок пропоную додати цей класний варіант, як приготувати желе зі смородини. В даному випадку використовується чорна (вона більш ароматна), але можна взяти і червону.
Таке желе взимку чудово доповнить ваші десерти, пироги або може бути просто подано до чаю, наприклад. Хочу звернути вашу увагу на те, що якщо в процесі варіння желе довго на загусає (більше 2 годин), то слід додати ще приблизно стакан цукру. Спробуйте, це дійсно дуже смачно!
- Чорна смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Ягоду вимийте, переберіть і викладіть в каструлю.
2. Поставте на вогонь і після закипання проваріть 7-10 хвилин на повільному вогні, щоб смородина стала м'якою і пустила сік.
3. Остудіть її як слід і протріть через сито, щоб видалити шкурки і кісточки.
4. Додайте цукор і поставте на вогонь. Після закипання млоїте при мінімальній температурі близько 2-ї години.
5. Желе із смородини готове, коли воно помітно загусне.
Гарячим розлийте його по стерилізованим баночках і залиште до повного охолодження. Після можна прибрати в підвал або інше темне і прохолодне місце.
Гарячим розлийте його по стерилізованим баночках і залиште до повного охолодження. Після можна прибрати в підвал або інше темне і прохолодне місце.