Рецепт Желе із смородини фото

Желе із смородини
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Для дітей
Солодке, Заготовки

У скарбничку солодких ягідних заготовок пропоную додати цей класний варіант, як приготувати желе зі смородини. В даному випадку використовується чорна (вона більш ароматна), але можна взяти і червону.

Таке желе взимку чудово доповнить ваші десерти, пироги або може бути просто подано до чаю, наприклад. Хочу звернути вашу увагу на те, що якщо в процесі варіння желе довго на загусає (більше 2 годин), то слід додати ще приблизно стакан цукру. Спробуйте, це дійсно дуже смачно!

  • Чорна смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
желе із смородини - фото крок 1
1. Ягоду вимийте, переберіть і викладіть в каструлю.
желе із смородини - фото крок 2
2. Поставте на вогонь і після закипання проваріть 7-10 хвилин на повільному вогні, щоб смородина стала м'якою і пустила сік.
желе із смородини - фото крок 3
3. Остудіть її як слід і протріть через сито, щоб видалити шкурки і кісточки.
желе із смородини - фото крок 4
4. Додайте цукор і поставте на вогонь. Після закипання млоїте при мінімальній температурі близько 2-ї години.
желе із смородини - фото крок 5
5. Желе із смородини готове, коли воно помітно загусне.
Гарячим розлийте його по стерилізованим баночках і залиште до повного охолодження. Після можна прибрати в підвал або інше темне і прохолодне місце.

Схожі рецепти