Згущене молоко
(покроковий рецепт з фото)
Згущене молоко - це улюблені ласощі дітей. Її можна їсти ложками або використовувати для випічки, інших десертів. Розповім простий рецепт з використанням 3 складових, як приготувати згущене молоко.
Готове згущене молоко може близько місяця зберігатися в холодильнику. Воно відмінно підходить для випічки або для приготування крему. Хоча цей продукт доступний і його легко можна купити в магазині, домашня згущене молоко відрізняється за смаком, а також вона корисніша.
- Молоко - 1 літр (від 3% жирності)
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки

1. В сотейник налейте 1000 мілілітрів жирного молока і відправте його на вогонь.

2. Доведіть вміст сотейника до кипіння.

3. Як тільки побачили утворення бульбашок, відразу додайте цукровий пісок.

4. Гарненько розмішайте цукровий пісок, ви помітите, що суміш набуває густу консистенцію.

5. Додайте до молочної суміші соду.

6. Варіть все до бажаної густоти молока. Вимкніть вогонь і залиште суміш до охолодження.

7. Перелийте згущене молоко в банку і закрийте кришку, зберігайте його в холодильнику близько місяця.