Зелений салат з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий, яскравий і дуже смачний салат з апельсинами і шматочками авокадо. Заправлений салат оливковою олією з бальзамічним оцтом і перцем, що надає аромат і пікантність блюду.
Чудове поєднання авокадо і апельсина не тільки яскраво виглядає, але і добре доповнює свіжу зелень смаком. До листю салату можна додати шпинат, rukkolu, молоде листя буряка або базилік, вибирайте на свій смак. Заправка з легкою кислинкою завдяки бальзамічний оцет, але оцту має трохи.
- Листя салату - 1 пучок
- Шпинат - 1 пучок
- Авокадо - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Оцет бальзамічний - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 2 щіпки
- Сіль - За смаком
Підготуємо інгредієнти.
Листя салату і шпинат добре промиваємо, поділяємо на шматочки і просушують.
Зелень висипаємо на велику плоску тарілку.
Авокадо чистим, розрізаємо на шматочки і викладаємо на листя салату.
Чистимо апельсин і поділяємо його на часточки. Прозору плівку з часточок апельсина видаляємо і ріжемо їх на шматочки. Апельсин додаємо до решти інгредієнтів.
Для заправки з'єднуємо оливкова олія і бальзамічний оцет. Додаємо трохи солі і все перемішуємо. Готовий салат поливаємо заправкою.
Зелений салат з апельсином готовий, залишається посипати чорним перцем і можна подавати до столу. Смачного!