Здобне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки настільки улюблені і популярні, що їх готують дуже часто. Можна зробити їх на свята або в будні дні. Вони завжди будуть доречні. Залишається тільки знайти свою начинку і улюблене тісто.
І якщо ви в пошуках ідеального тесту, то вам буде до речі мій рецепт. У ньому описано, як приготувати здобне тісто для пиріжків. Воно підійде для солодких пиріжків, наприклад, з варенням, повидлом або яблуком з корицею. Хоча подібних варіантів тесту багато, сподіваюся, саме цей вам припаде до душі.
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1250 грам
- Сироватка молочна - 1 літр
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки

У теплу сироватку додайте половину цукру.

Додайте 250 г борошна і дріжджі. Замішайте віночком опару.

Залиште опару під рушником в теплому місці на 20 хвилин.

У сотейнику або на паровій бані розтопіть вершкове масло.

У готову опару додайте цукор і сіль.

Влийте масло і яйця.

А в кінці всипте борошно. Обережно замішуйте масу.

Готове тісто не повинно бути сильно тугим. Залиште його підходити на 1-1, 5 годину.