Рецепт Здобне тісто для пиріжків фото

Здобне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
ПП рецепти
На швидку руку
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріжки настільки улюблені і популярні, що їх готують дуже часто. Можна зробити їх на свята або в будні дні. Вони завжди будуть доречні. Залишається тільки знайти свою начинку і улюблене тісто.

Опис приготування:

І якщо ви в пошуках ідеального тесту, то вам буде до речі мій рецепт. У ньому описано, як приготувати здобне тісто для пиріжків. Воно підійде для солодких пиріжків, наприклад, з варенням, повидлом або яблуком з корицею. Хоча подібних варіантів тесту багато, сподіваюся, саме цей вам припаде до душі.

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 1250 грам
  • Сироватка молочна - 1 літр
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 щіпки
здобне тісто для пиріжків - фото крок 1
У теплу сироватку додайте половину цукру.
здобне тісто для пиріжків - фото крок 2
Додайте 250 г борошна і дріжджі. Замішайте віночком опару.
здобне тісто для пиріжків - фото крок 3
Залиште опару під рушником в теплому місці на 20 хвилин.
здобне тісто для пиріжків - фото крок 4
У сотейнику або на паровій бані розтопіть вершкове масло.
здобне тісто для пиріжків - фото крок 5
У готову опару додайте цукор і сіль.
здобне тісто для пиріжків - фото крок 6
Влийте масло і яйця.
здобне тісто для пиріжків - фото крок 7
А в кінці всипте борошно. Обережно замішуйте масу.
здобне тісто для пиріжків - фото крок 8
Готове тісто не повинно бути сильно тугим. Залиште його підходити на 1-1, 5 годину.

Схожі рецепти