Рецепт Запіканка з фаршем і опеньками фото

Запіканка з фаршем і опеньками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Гриби , Опеньки
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Це дуже смачна страва для сімейної вечері. Ситна, ароматна запіканка нікого не залишить байдужим. А що з'явився аромат збере всю родину на кухні ще раніше, ніж вона приготується.

Опис приготування:

Готується така запіканка дуже просто і досить швидко. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які. А кількість овочів змінювати або доповнювати. Все одно буде дуже смачно!

  • Фарш - 300 грам
  • Опеньки - 200 грам
  • Помідори - 2 штуки
  • Мал - 100 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложок
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штук
  • Сир твердий - 50 грам
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 1
Зваріть рис до готовності і викладіть у форму для запікання, змащену маслом. Посипте спеціями. У міру викладання шарів запіканки, спеції і сіль додавайте на свій смак.
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 2
На рис викладіть фарш і гриби.
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 3
Додайте нарізані помідори.
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 4
Окремо на сковороді обсмажте муку з вершковим маслом. Додайте молоко і перемішайте.
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 5
З'єднайте молочну суміш зі збитим яйцем. Вмішайте також сіль, спеції і зелень.
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 6
Залийте цією сумішшю запіканку.
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 7
Посипте тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів хвилин на 30-40.
запіканка з фаршем і опеньками - фото крок 8
Подавайте до столу в гарячому вигляді.
Смачного!

Схожі рецепти