Запіканка з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Як гарнір або навіть основного блюда хочу запропонувати вам зробити дуже класну овочеву запіканку з сирним соусом. Смак цієї страви точно не залишить вас байдужими, так що рекомендую!
Хочу поділитися з вами апетитним і зовсім нескладним способом, як приготувати запіканку з брокколі. За бажанням можна додати в рецепт також кольорову капусту. Апетитний соус на основі крем-сиру ідеально доповнює овочі і надає страві приголомшливий смак. Просто пальчики оближеш!
- Брокколі - 2 штуки
- Кольорова капуста - 250 грам (по бажанню)
- Яйце - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка (приблизно)
- Крем сир - 250 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль і перець - За смаком

1. Насамперед вимийте і розділіть на суцвіття брокколі. Опустіть її в киплячу підсолену воду, відваріть (3-4 хвилини) і відкиньте на друшляк.

2. На сковороді розтопіть вершкове масло.

2. Додайте борошно і перемішайте, щоб не утворилися грудочки. Підрум'яньте трохи.

3. Влийте тонкою цівкою молоко, додайте крем-сир. Постійно помішуйте, зніміть з вогню відразу ж, як тільки сир повністю розплавиться і соус стане однорідним.

4. У глибокій мисці з'єднайте брокколі, подрібнений кубиками цибулю, тертий сир (частина відкладіть), яйце і сирний соус. Посоліть і поперчіть за смаком, акуратно все перемішайте.

5. Викладіть все в жароміцних форму. Зверху присипте раніше відкладеним сиром і відправте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50.