Запіканка з брокколі дієтична
(покроковий рецепт з фото)
Ох вже ця брокколі! Така корисна і смачна. Вона також добре гармонує з багатьма продуктами в різних стравах. Особливо вона мені подобається в запіканках під сиром і заливкою.
Даний рецепт про те, як приготувати запіканку з брокколі дієтичну, я дізналася у свій подруги. Вона худне і дотримується певної дієти. Ось і пригостила мене цим кулінарним шедевром. Я відразу записала його рецепт і буквально через кілька днів спробувала приготувати його будинку. Природно, блюдо виходить не дуже жирним, але зате ситним і ароматним.
- Брокколі - 500 грам
- Твердий сир - 200 грам
- Крем 15% жирності - 300 грам
- Сухарі паніровачние - 200 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 5 штук
- Сіль - За смаком
- Мелений мускатний горіх - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вершковий сир - 50 грам
Брокколі помийте, розберіть на суцвіття і відваріть в кип'яченій підсоленій воді (8 хвилин). У мисці натріть сир на дрібній тертці.
В іншій мисці змішайте сметану з яйцями. Всипте туди мускатний горіх, сіль, перець і тертий сир. Поставте розігріватися духовку до 200 градусів.
Форму для випічки змастіть маслом і посипте сухарями. Покладіть в неї брокколі, залийте її раніше підготовленою сумішшю. Зверху покладіть шматочки вершкового сиру.
Готуйте запіканку в духовці 20 хвилин, подавайте до столу гарячою або ще теплою.