Запіканка з брокколі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Запікати овочі завжди краще, ніж смажити їх на маслі. Що, вони виходять менш концентрованими, тому немає канцерогенів. Ось вам варіант, як приготувати запіканку з брокколі в мультиварці.
Під час приготування запіканки в мультиварці я заглянула всередину тільки 1 раз. І то для того, щоб додати сир. Це означає, що за процесом приготування вам стежити зовсім не потрібно. Якщо щось піде не так, пристрій дасть знати про себе. При цьому воно автоматично зупинить процес готування. На ваш суд виношу рецепт, як приготувати запіканку з брокколі в мультиварці.
- Брокколі - 500 грам
- Помідори - 2 штуки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сосиски - 2-3 штук
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Нам потрібні свіжа, або заморожена брокколі. Якщо овоч у вас сильно "закляк", залийте його водою кімнатної температури. Коли відтане, приступайте до готування. Розділимо брокколі на суцвіття.
Зіб'ємо яйця в окремій мисці. Додамо молока, солі, спецій. Все перемішати. Потремо сир на крупній тертці. Частина сиру насипом в молочну суміш, а частина залишимо на потім. Лук порубати кубиками. Ви можете використовувати зелену цибулю, цибуля-пористий і t.d.
Викладаємо на дно мультиварки брокколі. Нарізаємо помідори і сосиски кружечками, розміщуємо їх на суцвіттях. Підсолюємо і доперчіваем, якщо потрібно. Зверху виливаємо суміш з яєць і молока.
Завантажую в свою улюблену багатофункціональну мультиварку овочі в сирно-молочній суміші. Включаю режим "холодець / гасіння" . Автоматично у мене включається таймер на 40 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб овочі гарненько протушкувати. Щоб на запіканці утворилася смачна скоринка, я йду на хитрість. Через 20 хвилин я виймаю зверху маленьку кришечку, яка перешкоджає виходу пара. Досипаю ще тертого сиру. Решта 20 хвилин дотушіваю запіканку.
Мультиварка посигналив. Значить, все готово. Викладаємо на тарілку порцію запіканки з брокколі, помідори і запеченою сиром. Апетитно виглядає!