Запіканка з брокколі і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже люблю всякого роду запіканки. Вони здорово економлять час і зазвичай дуже смачні. Найчастіше запіканка робиться з овочів з м'ясом. М'ясо віддає свій м'ясний сік, а овочі…..
Опис приготування:
Такі запіканки слід подавати до столу з соліннями або, якщо язик йде про весняно-літньому часу року, зі свіжими овочами. До такої страви відмінно підійдуть свіжі салати або салати з консервованих овочів. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати запіканку з брокколі і куркою.
- Картопля - 1 кілограм
- Брокколі - 500 грам
- Куряче м'ясо - 700 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Крем - 200 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Спеції - За смаком
Для приготування запіканки з брокколі і куркою ми очистимо картоплю від шкірки і нарізаємо його кубиками.
Розберіть броколі на суцвіття. Готувати окремо брокколі не варто. Ця капуста готується дуже швидко, тому вона дійде до потрібної кондиції вже при запіканні.
Для приготування запіканки візьміть будь-яку частину курки. М'ясо наріжте на невеликі шматочки. У мене було 4 курячі стегенця. Я розрізала їх навпіл і використовувала для приготування запіканки.
Змішайте картопля, брокколі і курку. Додайте спеції за смаком. Помістіть в форму для запікання. Я використовую для цих цілей каструлю з вогнетривкого скла.
Змішайте сметану, молоко, 2 яйця. Додайте трохи солі. Спеції ми вже додали до овочів і м'яса.
Натріть на тертці твердий сир. Змішайте молочну суміш з сиром. Залийте овочі з м'ясом отриманою масою. Розподіліть рівномірно. Розігрійте духовку до 200 градусів, випікайте блюдо в духовці близько 40 хвилин.
Подайте запіканку до столу, додавши соління або свіжі овочі.