Запіканка без сиру
(покроковий рецепт з фото)
Багато років тому я відязикалася від молочних продуктів, але іноді тягне на раніше улюблені страви. У цьому рецепті розповім, як приготувати запіканку без сиру.
Для більш класичного смаку замініть ягоди на родзинки. Замість кешью і вівсяного молока можна взяти кокосове з великим відсотком жирності. Тофу вибирайте м'який консистенції, з нейтральним смаком.
- Тофу - 200-250 грам
- Чорниця - 70 грам
- Вівсяне молоко - 60 мілілітрів (або вода)
- Цукор - 70 грам
- Ванільний сироп - 2-3 капель
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Кешью - 50 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Кешью замочіть в гарячій воді на 30 хвилин.
Подрібніть в блендері всі інгредієнти крім ягід.
Викладіть у форму для випічки 1/3 маси з тофу, додайте частину ягід так, щоб вони не пофарбували повністю запіканку. Зверху знову додайте шар тофу, потім ягоди. Випікайте запіканку в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Запіканка без сиру готова, смачного!