Рецепт Запечені тефтелі фото

Запечені тефтелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви намагаєтеся якомога рідше вживати смажену їжу - цей рецепт саме для вас. Як на мене - так запечені тефтелі навіть смачніше, ніж звичайні. Пробуйте і робіть висновки

Опис приготування:

Не знаю як у вашій родині, а у мене тефтелі - одне з найпопулярніших страв. Роблю я їх і на плиті, і в духовці, і з соусом, без. Розповім вам, як приготувати запечені тефтелі. Рецепт приготування їх дуже простий і під силу навіть починає господині. Найголовніше - поки вони запікаються в духовці, можна зайнятися іншими справами. Отже, читаємо рецепт страви, дивимося фото і готуємо

  • Фарш - 700 грам (краще свинина + яловичина)
  • Мал - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйця - 1-2 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Томатна паста або соус - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
запечені тефтелі - фото крок 1
Рис промиваємо, заливаємо двома склянками води і додаємо пів чайної ложки солі. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Потім вимикаємо плиту і залишаємо рис під кришкою на плиті ще хвилин на 15.
запечені тефтелі - фото крок 2
Викладаємо готовий рис в миску і охолоджуємо.
запечені тефтелі - фото крок 3
У остиглий рис вбиваємо яйця і ретельно розмішуємо.
запечені тефтелі - фото крок 4
Додаємо до рису фарш, солимо і перчимо.
запечені тефтелі - фото крок 5
Гарненько розмішуємо фарш з рисом і відбиваємо - піднімаємо масу і з силою опускаємо в миску. Робимо так раз 5-6. Це робиться для того, щоб маса стала однорідною і щільною. Потім ділимо тефтелевую масу на потрібну кількість частин. Хтось любить маленькі тефтелі, хтось - великі.
запечені тефтелі - фото крок 6
Форму, в якій будемо запікати тефтелі, змащуємо рослинним маслом. Форма повинні бути з високими бортиками. Змочуємо руки водою, формуємо красиві кульки з фаршу і вкладаємо їх в форму. Ставимо форму з тюфтельками в духовку, нагріту до 220 градусів, приблизно на 20-25 хвилин.
запечені тефтелі - фото крок 7
Поки тефтелі запікаються - робимо соус. Чистим луки чеснок. Нарізаємо і злегка підсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.
запечені тефтелі - фото крок 8
Додаємо борошно і томатну пасту, розмішуємо і смажимо 2-3 хвилини.
запечені тефтелі - фото крок 9
Заливаємо вміст сковорідки водою - нам знадобиться її приблизно 0, 5 L. Доводимо соус до кипіння і можна додати свої улюблені спеції. Соус готовий.
запечені тефтелі - фото крок 10
Дістаємо з духовки форму і поливаємо тефтелі соусом, а потім відправляємо назад в духовку ще на 15-20 хвилин.

Схожі рецепти