Запечені тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви намагаєтеся якомога рідше вживати смажену їжу - цей рецепт саме для вас. Як на мене - так запечені тефтелі навіть смачніше, ніж звичайні. Пробуйте і робіть висновки
Не знаю як у вашій родині, а у мене тефтелі - одне з найпопулярніших страв. Роблю я їх і на плиті, і в духовці, і з соусом, без. Розповім вам, як приготувати запечені тефтелі. Рецепт приготування їх дуже простий і під силу навіть починає господині. Найголовніше - поки вони запікаються в духовці, можна зайнятися іншими справами. Отже, читаємо рецепт страви, дивимося фото і готуємо
- Фарш - 700 грам (краще свинина + яловичина)
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Часник - 1-2 зубчиків
- Томатна паста або соус - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Рис промиваємо, заливаємо двома склянками води і додаємо пів чайної ложки солі. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Потім вимикаємо плиту і залишаємо рис під кришкою на плиті ще хвилин на 15.
Викладаємо готовий рис в миску і охолоджуємо.
У остиглий рис вбиваємо яйця і ретельно розмішуємо.
Додаємо до рису фарш, солимо і перчимо.
Гарненько розмішуємо фарш з рисом і відбиваємо - піднімаємо масу і з силою опускаємо в миску. Робимо так раз 5-6. Це робиться для того, щоб маса стала однорідною і щільною. Потім ділимо тефтелевую масу на потрібну кількість частин. Хтось любить маленькі тефтелі, хтось - великі.
Форму, в якій будемо запікати тефтелі, змащуємо рослинним маслом. Форма повинні бути з високими бортиками. Змочуємо руки водою, формуємо красиві кульки з фаршу і вкладаємо їх в форму. Ставимо форму з тюфтельками в духовку, нагріту до 220 градусів, приблизно на 20-25 хвилин.
Поки тефтелі запікаються - робимо соус. Чистим луки чеснок. Нарізаємо і злегка підсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.
Додаємо борошно і томатну пасту, розмішуємо і смажимо 2-3 хвилини.
Заливаємо вміст сковорідки водою - нам знадобиться її приблизно 0, 5 L. Доводимо соус до кипіння і можна додати свої улюблені спеції. Соус готовий.
Дістаємо з духовки форму і поливаємо тефтелі соусом, а потім відправляємо назад в духовку ще на 15-20 хвилин.