Запечені шматочки індички
(покроковий рецепт з фото)
Так м'ясо індички я раніше ще не готувала. Випадково знайшла рецепт в одній з кулінарних книг давнини (часів СРСР). Дуже сподобалось. Таке м'ясо можна подати як закуску до пива і не тільки.
Дуже смачна індичка виходить. Різати філе потрібно досить великою соломкою. Якщо м'ясо нарізати тонко і дуже прозоро, то при запіканні воно підсушиться і буде близьким до чіпсів.
- Індичка - 1 кілограм (філе)
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
М'ясо індички потрібно нарізати соломкою. Трохи крупніше, ніж ви це робите, коли готуєте бефстроганов. Це потрібно, щоб при запіканні м'ясо не пересушити.
Щоб потім не мити деко, застелите його фольгою, складеної вдвічі. Влийте 1 ст. Ложку рослинної олії, змастіть всю фольгу, де її буде стосуватися м'ясо.
Нарізане м'ясо викладаємо на фольгу. Посипаємо його сіллю, перцем і борошном з панірувальними сухарями. Прямо на фользі перемішуємо м'ясо, повністю його виволяв в спеціях і паніровці. Викладіть м'ясо акуратно, щільно один до одного в один шар. Полийте рослинним маслом.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Перенесіть м'ясо в духовку, запікайте його близько 15-20 хвилин.