Запечена судак в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Судака раніше не готувала, але вирішила, що настав час приступати і вибрала простий рецепт, як приготувати запеченого судака в духовці. Блюдо вийшло шикарним, ділюся з вами тим, що вийшло.
Чим свіже риба, тим смачніше вийде блюдо, проте не всім щастить жити в регіоні, де він ловиться. Рекомендую купувати охолоджену тушку замість замороженої. Рибка велика, тому на приготування потрібен час. Разом з рибкою запікаю відразу овочі, тому отримую гарнір і основне блюдо відразу.
- Судак - 2, 5 кілограма
- Помідори - 2 штуки
- Лук-пориста - 1 штука
- Хрін - 1 Ст. Ложка
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Вершки - 300 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Картопля відварна - 8 штук
1
Викладіть рибу в раковину, очистіть її, потім відріжте голову і хвіст, розріжте черево і видаліть нутрощі. Ретельно промийте її зовні, а особливо ретельно - всередині.
2
Натріть всю рибку сіллю і чорним меленим перцем. Вимийте томати і наріжте їх шматочками, вимийте порей і нарубати його невеликими шматочками, подрібніть зелену цибулю.
3
Викладіть на деко овочі, розподіліть по всьому листу. Змішайте вершки з тертим хріном і змастіть ними овочі. Поверх покладіть рибу.
4
Розігрійте духовку до 180-200 градусів і відправте в неї деко, випікайте близько 20-30 хвилин.
5
Перевірте рибу на готовність у кістки. Дістаньте деко і трохи остудіть її.
6
Подавайте рибу вже остигнула з овочами і вареною картоплею. Смачного!