Запечена судак
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне дієтичне блюдо для тих, хто рахує кожну свою калорію. Само блюдо, не тільки корисне, але і неймовірно смачне. Запечена судак під сметанним соусом припаде до смаку любителям рибки.
До вашої уваги простий рецепт приготування запеченого судака. Рибу необхідно запікати в спеціальній керамічному посуді. Якщо ж у вас немає керамічної форми (або скляній - жароміцної), вам необхідно зменшити час приготування до 30 хвилин. До цього часу цибулю залишиться досить свіжим (як задумано в рецепті), тому, якщо вам це не подобається використовуйте або зелену цибулю, або цибулю-шалот. Сметану, бажано брати магазинну - 15 процентну. Вона додасть страві більш закінчений смак. Хай щастить!
- Судак - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - 1/2 штуки (пол пучка кропу і петрушки)
- Сіль - За смаком
- Чебрець - 1 щіпка (сушений)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Крем - 200 грам
- Перець - За смаком
Дрібно нарізаємо цибулю.
Кріп і петрушку необхідно дрібно нарубати.
У ємності змішуємо: цибуля, кріп, петрушку, чебрець і сметану.
Приправити сіллю і су poperčite, перемішайте.
Зніміть філе з риби. Поріжте на шматочки шириною 4 см. Приправити сіллю і poperčite.
Перекладіть рибу в форму для запікання, полийте олією і перемішайте.
Зверху на рибу викладіть соус і рівномірно розподіліть. Запікати в духовці розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.
Готово! Смачного!