Рецепт Запечена судак фото

Запечена судак
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Відмінне дієтичне блюдо для тих, хто рахує кожну свою калорію. Само блюдо, не тільки корисне, але і неймовірно смачне. Запечена судак під сметанним соусом припаде до смаку любителям рибки.

До вашої уваги простий рецепт приготування запеченого судака. Рибу необхідно запікати в спеціальній керамічному посуді. Якщо ж у вас немає керамічної форми (або скляній - жароміцної), вам необхідно зменшити час приготування до 30 хвилин. До цього часу цибулю залишиться досить свіжим (як задумано в рецепті), тому, якщо вам це не подобається використовуйте або зелену цибулю, або цибулю-шалот. Сметану, бажано брати магазинну - 15 процентну. Вона додасть страві більш закінчений смак. Хай щастить!

  • Судак - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Зелень - 1/2 штуки (пол пучка кропу і петрушки)
  • Сіль - За смаком
  • Чебрець - 1 щіпка (сушений)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 200 грам
  • Перець - За смаком
запечена судак - фото крок 1
Дрібно нарізаємо цибулю.
запечена судак - фото крок 2
Кріп і петрушку необхідно дрібно нарубати.
запечена судак - фото крок 3
У ємності змішуємо: цибуля, кріп, петрушку, чебрець і сметану.
запечена судак - фото крок 4
Приправити сіллю і су poperčite, перемішайте.
запечена судак - фото крок 5
Зніміть філе з риби. Поріжте на шматочки шириною 4 см. Приправити сіллю і poperčite.
запечена судак - фото крок 6
Перекладіть рибу в форму для запікання, полийте олією і перемішайте.
запечена судак - фото крок 7
Зверху на рибу викладіть соус і рівномірно розподіліть. Запікати в духовці розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.
запечена судак - фото крок 8
Готово! Смачного!

Схожі рецепти