Рецепт Заливний пиріг з лососем фото

Заливний пиріг з лососем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Лосось, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершки, Пісочне тісто, Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Фуршет
Випічка, Пироги

Обожнюю заливні пироги, вони завжди виходять ніжні всередині, їх швидко з'їдають. Пропоную зробити несолодкий пиріг з червоною рибою. Розповім докладно про те, як приготувати заливний пиріг з лососем.

Такі пироги особливо популярні у Франції, там їх печуть з овочами і зеленню, з рибою та м'ясом. Подавати такий пиріг краще теплим, але не гарячим. Пиріг можна подавати не тільки до чаю, як ми звикли, а в якості закуски на фуршет або святковий стіл.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Вода - 2-3 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Luk-salotų - 4 штуки
  • Копчений лосось - 170 грам
  • Козиний сир - 115 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Молоко - 2 склянки
  • Вершки - 1 Склянка
  • Кріп - 2 Ст. Ложки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
заливний пиріг з лососем - фото крок 1
1. У мисці змішайте борошно і сіль. Наріжте масло шматочками і викладіть в борошно, розімніть тісто в крихту руками.
заливний пиріг з лососем - фото крок 2
2. Потроху влийте воду, щоб сформувалося тісто. Оберніть його в плівку і відправте в холодильник на 1-2 годину.
заливний пиріг з лососем - фото крок 3
3. Через необхідний час дістаньте тісто і залиште його на 10 хвилин, щоб воно нагрілося трохи. Розкачайте тісто в тонкий пласт.
заливний пиріг з лососем - фото крок 4
4. Підготуйте форму для випікання і покладіть в неї тісто, розгортайте так, щоб вистачило на бортики.
заливний пиріг з лососем - фото крок 5
5. За допомогою качалки видаліть залишки тіста, що звисає з бортиків і знову відправте тісто в формі на півгодини в морозильну камеру.
заливний пиріг з лососем - фото крок 6
6. Наріжте лосось невеликими шматочками. Викладіть половину риби.
заливний пиріг з лососем - фото крок 7
7. Обсмажте в сковороді з оливковою олією подрібнений шалот до прозорості і видаліть зі сковороди. Збийте яйця і додайте до них козячий сир, влейте молоко, вершки, додайте подрібнений кріп, цедру, сіль і перець, змішайте з шалот, і все разом перемішайте. Залийте рибу в формі половиною приготовленої суміші, потім знову риба і залийте залишилася сумішшю.
заливний пиріг з лососем - фото крок 8
8. Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 160 і випікайте ще 30-40 хвилин.
заливний пиріг з лососем - фото крок 9
9. Готовий пиріг остудіть і наріжте шматочками, потім насолоджуйтеся пирогом.

Схожі рецепти