Заливний пиріг з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю заливні пироги, вони завжди виходять ніжні всередині, їх швидко з'їдають. Пропоную зробити несолодкий пиріг з червоною рибою. Розповім докладно про те, як приготувати заливний пиріг з лососем.
Такі пироги особливо популярні у Франції, там їх печуть з овочами і зеленню, з рибою та м'ясом. Подавати такий пиріг краще теплим, але не гарячим. Пиріг можна подавати не тільки до чаю, як ми звикли, а в якості закуски на фуршет або святковий стіл.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 140 грам
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Luk-salotų - 4 штуки
- Копчений лосось - 170 грам
- Козиний сир - 115 грам
- Яйця - 6 штук
- Молоко - 2 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Кріп - 2 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. У мисці змішайте борошно і сіль. Наріжте масло шматочками і викладіть в борошно, розімніть тісто в крихту руками.
2. Потроху влийте воду, щоб сформувалося тісто. Оберніть його в плівку і відправте в холодильник на 1-2 годину.
3. Через необхідний час дістаньте тісто і залиште його на 10 хвилин, щоб воно нагрілося трохи. Розкачайте тісто в тонкий пласт.
4. Підготуйте форму для випікання і покладіть в неї тісто, розгортайте так, щоб вистачило на бортики.
5. За допомогою качалки видаліть залишки тіста, що звисає з бортиків і знову відправте тісто в формі на півгодини в морозильну камеру.
6. Наріжте лосось невеликими шматочками. Викладіть половину риби.
7. Обсмажте в сковороді з оливковою олією подрібнений шалот до прозорості і видаліть зі сковороди. Збийте яйця і додайте до них козячий сир, влейте молоко, вершки, додайте подрібнений кріп, цедру, сіль і перець, змішайте з шалот, і все разом перемішайте. Залийте рибу в формі половиною приготовленої суміші, потім знову риба і залийте залишилася сумішшю.
8. Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 160 і випікайте ще 30-40 хвилин.
9. Готовий пиріг остудіть і наріжте шматочками, потім насолоджуйтеся пирогом.