Рецепт Заливний пиріг з лососем фото

Заливний пиріг з лососем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Лосось , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Пісочне тісто , Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Фуршет
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 10 хв.

Обожнюю заливні пироги, вони завжди виходять ніжні всередині, їх швидко з'їдають. Пропоную зробити несолодкий пиріг з червоною рибою. Розповім докладно про те, як приготувати заливний пиріг з лососем.

Опис приготування:

Такі пироги особливо популярні у Франції, там їх печуть з овочами і зеленню, з рибою та м'ясом. Подавати такий пиріг краще теплим, але не гарячим. Пиріг можна подавати не тільки до чаю, як ми звикли, а в якості закуски на фуршет або святковий стіл.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Вода - 2-3 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Luk-salotų - 4 штуки
  • Копчений лосось - 170 грам
  • Козиний сир - 115 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Молоко - 2 склянки
  • Вершки - 1 Склянка
  • Кріп - 2 Ст. Ложки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
заливний пиріг з лососем - фото крок 1
1. У мисці змішайте борошно і сіль. Наріжте масло шматочками і викладіть в борошно, розімніть тісто в крихту руками.
заливний пиріг з лососем - фото крок 2
2. Потроху влийте воду, щоб сформувалося тісто. Оберніть його в плівку і відправте в холодильник на 1-2 годину.
заливний пиріг з лососем - фото крок 3
3. Через необхідний час дістаньте тісто і залиште його на 10 хвилин, щоб воно нагрілося трохи. Розкачайте тісто в тонкий пласт.
заливний пиріг з лососем - фото крок 4
4. Підготуйте форму для випікання і покладіть в неї тісто, розгортайте так, щоб вистачило на бортики.
заливний пиріг з лососем - фото крок 5
5. За допомогою качалки видаліть залишки тіста, що звисає з бортиків і знову відправте тісто в формі на півгодини в морозильну камеру.
заливний пиріг з лососем - фото крок 6
6. Наріжте лосось невеликими шматочками. Викладіть половину риби.
заливний пиріг з лососем - фото крок 7
7. Обсмажте в сковороді з оливковою олією подрібнений шалот до прозорості і видаліть зі сковороди. Збийте яйця і додайте до них козячий сир, влейте молоко, вершки, додайте подрібнений кріп, цедру, сіль і перець, змішайте з шалот, і все разом перемішайте. Залийте рибу в формі половиною приготовленої суміші, потім знову риба і залийте залишилася сумішшю.
заливний пиріг з лососем - фото крок 8
8. Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 160 і випікайте ще 30-40 хвилин.
заливний пиріг з лососем - фото крок 9
9. Готовий пиріг остудіть і наріжте шматочками, потім насолоджуйтеся пирогом.

Схожі рецепти