Рецепт Заливна скумбрія фото

Заливна скумбрія
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Холодець зі скумбрії - відмінна закуска в будні і свята. Ніжні шматочки відвареної риби в прозорому, смачне бульйоні. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Приготувати заливну скумбрію не складно. Головне, щоб риба була свіжою. Рибний бульйон у мене навіть не пах рибою, а був схожий за кольором і смаку на курячий. Відварене філе скумбрії щільне, ніжне і соковите. Блюдо корисне і дуже смачне. Подавайте заливне з хріном, гірчицею, кетчупом.

  • Скумбрія - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Морква - 0, 5 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Желатин - 10 грам
  • Вода - 750 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка - 15 грам
заливна скумбрія - фото крок 1
У каструлю викладіть очищену цибулю і моркву.
заливна скумбрія - фото крок 2
Додайте попередньо промиту петрушку.
заливна скумбрія - фото крок 3
Залийте цибулю, моркву і петрушку водою. Поставте каструлю на плиту і варіть овочі з петрушкою 15 хвилин.
заливна скумбрія - фото крок 4
У мене була велика скумбрія, вагою близько кілограма.
заливна скумбрія - фото крок 5
У риби відріжте голову, видаліть плавники і випатрати її. Помийте, всередині видаліть чорну плівку.
заливна скумбрія - фото крок 6
Розріжте тушку уздовж на дві частини. Видаліть хребет і кісточки. Має вийти філе скумбрії.
заливна скумбрія - фото крок 7
Викладіть філе скумбрії в каструлю з морквою, цибулею і петрушкою.
заливна скумбрія - фото крок 8
Додати сіль, поперчіть, додайте лавровий лист.
заливна скумбрія - фото крок 9
Доведіть рибу до кипіння, зніміть піну і варіть на самому мінімальному вогні 20-25 хвилин.
заливна скумбрія - фото крок 10
Після скумбрію дістаньте з каструлі, штам бульйон. Він повинен бути прозорим, ароматним і смачним. Додайте за смаком лимонний сік. У гарячий бульйон додайте швидкорозчинний желатин, перемішайте. Якщо у вас звичайний желатин, то замочіть його в невеликій кількості холодної води і дайте набрякнути протягом 15 хвилин. Після викладіть в гарячий бульйон, перемішайте до повного розчинення желатину.
заливна скумбрія - фото крок 11
Відварну скумбрію розберіть на невеликі шматочки. Викладіть в тарілки.
заливна скумбрія - фото крок 12
Залийте рибу бульйоном з желатином.
заливна скумбрія - фото крок 13
Прикрасьте заливне за смаком.
заливна скумбрія - фото крок 14
Поставте в холод до повного застигання. Приємного!

Схожі рецепти