Заливна скумбрія
(покроковий рецепт з фото)
Холодець зі скумбрії - відмінна закуска в будні і свята. Ніжні шматочки відвареної риби в прозорому, смачне бульйоні. Обов'язково спробуйте!
Приготувати заливну скумбрію не складно. Головне, щоб риба була свіжою. Рибний бульйон у мене навіть не пах рибою, а був схожий за кольором і смаку на курячий. Відварене філе скумбрії щільне, ніжне і соковите. Блюдо корисне і дуже смачне. Подавайте заливне з хріном, гірчицею, кетчупом.
- Скумбрія - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Морква - 0, 5 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Желатин - 10 грам
- Вода - 750 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 15 грам
У каструлю викладіть очищену цибулю і моркву.
Додайте попередньо промиту петрушку.
Залийте цибулю, моркву і петрушку водою. Поставте каструлю на плиту і варіть овочі з петрушкою 15 хвилин.
У мене була велика скумбрія, вагою близько кілограма.
У риби відріжте голову, видаліть плавники і випатрати її. Помийте, всередині видаліть чорну плівку.
Розріжте тушку уздовж на дві частини. Видаліть хребет і кісточки. Має вийти філе скумбрії.
Викладіть філе скумбрії в каструлю з морквою, цибулею і петрушкою.
Додати сіль, поперчіть, додайте лавровий лист.
Доведіть рибу до кипіння, зніміть піну і варіть на самому мінімальному вогні 20-25 хвилин.
Після скумбрію дістаньте з каструлі, штам бульйон. Він повинен бути прозорим, ароматним і смачним. Додайте за смаком лимонний сік. У гарячий бульйон додайте швидкорозчинний желатин, перемішайте. Якщо у вас звичайний желатин, то замочіть його в невеликій кількості холодної води і дайте набрякнути протягом 15 хвилин. Після викладіть в гарячий бульйон, перемішайте до повного розчинення желатину.
Відварну скумбрію розберіть на невеликі шматочки. Викладіть в тарілки.
Залийте рибу бульйоном з желатином.
Прикрасьте заливне за смаком.
Поставте в холод до повного застигання. Приємного!