Закуска з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 15 хв.
Незважаючи на скромний склад, рецепт претендує на святковий стіл. Виглядає симпатично, на смак і не ввели в оману. Закуска з моркви готується в лічені хвилини і відмінно зберігається в холодильнику.
Опис приготування:
Закуска з моркви готується з сиру, морквини, звичайно, і спецій. Ви її приготуєте за лічені хвилини. Якщо у вас є красиві шпажки, то рулетики можна ними заколоти.
- Сир"Гауда" - 100 грам
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Оцет рисовий - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик (по бажанню, можна не додавати)
- Зелень - За смаком
1. Приготуємо продукти. Морква очищаємо, моєму. Сир повинен бути м'який, щоб легко скручувався і при цьому не ламався і не кришився. "Гауда" відмінно впорався із завданням.
2. Спочатку приготуємо начинку. Морква трьом на крупній тертці.
3. Додаємо перець чорний мелений, сіль, цукор, за бажанням зубчик часнику, пропущений через прес. Перемішуємо.
4. Додаємо оцет і масло. Перемішуємо ретельно, морква готова.
5. Нарізаємо сир на пластинки максимально тонко, овощечистка відмінно порізала.
6. На край кожного шматочка сиру кладемо морквяний салат. Звертаємо трубочкою.
7. Ось такі щільні рулетики у вас повинні вийде. Також чинимо з рештою морквою і сиром.
8. Викладаємо закуску гіркою, прикрашаємо за смаком і подаємо до столу. Приємного!