Закачування з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Прийшов час подбати про заготовках на зиму. Пропоную чудовий варіант закачування баклажанів з розсолом з перцю і часнику. Закуска виходить дуже пікантній, із солодко-пекучим смаком.
Закачування з баклажанів в домашніх умовах - процес нескладний! Готова закуска прекрасно зберігається в прохолодному місці всю зиму. Пікантні баклажани замінюють салат, Крім того, їх можна використовувати як соус до м'ясних страв і гарнірів. Хай щастить!
- Баклажан - 6 штук
- Перець болгарський - 6 штук
- Перець пекучий - 4 штуки
- Часник - 200 грам
- Оцет - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
Баклажани промиваємо та нарізаємо середніми шматочками. Засипаємо їх сіллю, залишаємо на 2 годину.
Солодкий і пекучий перець промиваємо і очищаємо від насіння і плодоніжок. Нарізаємо і перекручуємо за допомогою м'ясорубки.
Додаємо до перцю масло, оцет, сіль і цукор. Кип'ятимо отриману масу.
Баклажани промиваємо і відварюємо в киплячій воді 5 хвилин.
Зливаємо воду з баклажанів, заливаємо їх розсолом. Варимо ще 5-6 хвилин.
Розкладаємо баклажани по стерилізованих банках, заливаємо розсолом. Банки закочує і перевертаємо до повного охолодження.
Смачного!