Рецепт Закачування з баклажанів фото

Закачування з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Баклажан, Болгарський перець, Часник
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки, Консервація

Прийшов час подбати про заготовках на зиму. Пропоную чудовий варіант закачування баклажанів з розсолом з перцю і часнику. Закуска виходить дуже пікантній, із солодко-пекучим смаком.

Закачування з баклажанів в домашніх умовах - процес нескладний! Готова закуска прекрасно зберігається в прохолодному місці всю зиму. Пікантні баклажани замінюють салат, Крім того, їх можна використовувати як соус до м'ясних страв і гарнірів. Хай щастить!

  • Баклажан - 6 штук
  • Перець болгарський - 6 штук
  • Перець пекучий - 4 штуки
  • Часник - 200 грам
  • Оцет - 0, 5 склянки
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка
закачування з баклажанів - фото крок 1
Баклажани промиваємо та нарізаємо середніми шматочками. Засипаємо їх сіллю, залишаємо на 2 годину.
закачування з баклажанів - фото крок 2
Солодкий і пекучий перець промиваємо і очищаємо від насіння і плодоніжок. Нарізаємо і перекручуємо за допомогою м'ясорубки.
закачування з баклажанів - фото крок 3
Додаємо до перцю масло, оцет, сіль і цукор. Кип'ятимо отриману масу.
закачування з баклажанів - фото крок 4
Баклажани промиваємо і відварюємо в киплячій воді 5 хвилин.
закачування з баклажанів - фото крок 5
Зливаємо воду з баклажанів, заливаємо їх розсолом. Варимо ще 5-6 хвилин.
закачування з баклажанів - фото крок 6
Розкладаємо баклажани по стерилізованих банках, заливаємо розсолом. Банки закочує і перевертаємо до повного охолодження.
закачування з баклажанів - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти