Яйця всмятку
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яєць всмятку.
Яйця - найцінніше джерело амінокислот, тому два з'їдених яйця можуть замінити дві склянки молока або середню порцію м'яса. Білок у яєць всмятку в процесі приготування не стає твердим, він нагадує густу кисляк, жовток же стає напіврідким.
Приготування:
У каструлі довести воду до кипіння. Викласти яйця і варити 3-4 хвилини при сильному кипінні. Також яйця можна варити іншим способом. Помістити яйця в каструлю, залити окропом, щоб він повністю покривав яйця, і залишити на 10 хвилин. Потім злити воду, ще раз залити окропом і через 2-3 хвилини дістати яйця. Подавати яйця всмятку гарячими на спеціальній підставці для яєць (pašotnice), злегка розбивши шкаралупу ложечкою.
- Яйця - 2 штуки
Приготування:
У каструлі довести воду до кипіння. Викласти яйця і варити 3-4 хвилини при сильному кипінні. Також яйця можна варити іншим способом. Помістити яйця в каструлю, залити окропом, щоб він повністю покривав яйця, і залишити на 10 хвилин. Потім злити воду, ще раз залити окропом і через 2-3 хвилини дістати яйця. Подавати яйця всмятку гарячими на спеціальній підставці для яєць (pašotnice), злегка розбивши шкаралупу ложечкою.