Яйця шотландські
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам ще не доводилося куштувати це блюдо, то ви багато чого втратили. Я покажу вам покрокову інструкцію, як приготувати яйця шотландські. Це неймовірно смачно, апетитно і дуже оригінально.
Зварені всмятку яйця з картопляно-м'ясним фаршем і хрусткою паніровці з кукурудзяних пластівців - ось, що ми будемо робити. Начинку можна приготувати заздалегідь, а також сформувати яйця без панірування. А вже безпосередньо перед подачею відправити їх у фритюр на пару хвилин. Дуже класне блюдо, яке хоча б раз точно варто спробувати!
- Яйце - 5 штук(+1 для панірування)
- Кукурудзяні пластівці - 2 склянки (можна замінити панірувальними сухарями)
- Борошно - 1/2 склянки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження у фритюрі)
- Картопля - 250 грам
- Бекон - 100 грам
- Фарш - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль, перець, зелень - За смаком
1. Для приготування начинки відваріть до готовності і розімніть в пюре картопля. Додайте обсмажені фарш з беконом, подрібнену зелень, тертий сир. Посоліть і поперчіть все за смаком.
2. Яйця відварити 3-4 хвилини, щоб вони вийшли всмятку. Остудіть і акуратно очистіть.
3. На шматочок харчової плівки викладіть 1/5 фаршу. У центр - яйце. Акуратно з'єднайте краї плівки, формуючи кульку.
4. Розгорніть плівку і переконайтеся, що яйце повністю всередині. Повторіть процес з іншими яйцями і начинкою.
5. М'ясний кульку обваляйте в борошні, занурте в мисочку зі збитим яйцем і після - в кукурзние пластівці. Трохи притисніть руками, щоб вийшла рівна панірування. Розігрійте як слід масло і викладайте по 1-2 кульки. Смажте пару хвилин до рум'яності.
6. Ось така краса, яйця шотландські в домашніх умовах готові і їх можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!