Рецепт Яйця шотландські фото

Яйця шотландські
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шотландська кухня
М'ясо , Фарш , Яйця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Якщо вам ще не доводилося куштувати це блюдо, то ви багато чого втратили. Я покажу вам покрокову інструкцію, як приготувати яйця шотландські. Це неймовірно смачно, апетитно і дуже оригінально.

Опис приготування:

Зварені всмятку яйця з картопляно-м'ясним фаршем і хрусткою паніровці з кукурудзяних пластівців - ось, що ми будемо робити. Начинку можна приготувати заздалегідь, а також сформувати яйця без панірування. А вже безпосередньо перед подачею відправити їх у фритюр на пару хвилин. Дуже класне блюдо, яке хоча б раз точно варто спробувати!

  • Яйце - 5 штук(+1 для панірування)
  • Кукурудзяні пластівці - 2 склянки (можна замінити панірувальними сухарями)
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження у фритюрі)
  • Картопля - 250 грам
  • Бекон - 100 грам
  • Фарш - 200 грам
  • Сир - 100 грам
  • Сіль, перець, зелень - За смаком
яйця шотландські - фото крок 1
1. Для приготування начинки відваріть до готовності і розімніть в пюре картопля. Додайте обсмажені фарш з беконом, подрібнену зелень, тертий сир. Посоліть і поперчіть все за смаком.
яйця шотландські - фото крок 2
2. Яйця відварити 3-4 хвилини, щоб вони вийшли всмятку. Остудіть і акуратно очистіть.
яйця шотландські - фото крок 3
3. На шматочок харчової плівки викладіть 1/5 фаршу. У центр - яйце. Акуратно з'єднайте краї плівки, формуючи кульку.
яйця шотландські - фото крок 4
4. Розгорніть плівку і переконайтеся, що яйце повністю всередині. Повторіть процес з іншими яйцями і начинкою.
яйця шотландські - фото крок 5
5. М'ясний кульку обваляйте в борошні, занурте в мисочку зі збитим яйцем і після - в кукурзние пластівці. Трохи притисніть руками, щоб вийшла рівна панірування. Розігрійте як слід масло і викладайте по 1-2 кульки. Смажте пару хвилин до рум'яності.
яйця шотландські - фото крок 6
6. Ось така краса, яйця шотландські в домашніх умовах готові і їх можна подавати до столу.
Смачного!

Схожі рецепти