Ямайський курячий салат
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете здивувати гостей або своїх домашніх незвичайних салатом - приготуйте їм ямайський курячий салат. Складові - прості, складнощів - ніяких, салат - разюче смачний!
Ямайський курячий салат називається ямайським не заради красного слівця - він дійсно популярний на Ямайці саме в такому вигляді, в якому представлений в цьому рецепті. Рецепт вичитала в якомусь кулінарному журналі, вже і не пригадаю. Тоді якраз були новорічні свята, і чергових гостей я вирішила побалувати таким ось салатом. Новорічних гостей важко чимось здивувати, але тут фурор був непередаваним Так що спробуйте і діліться результатами!
- Куряча грудка - 400 грам
- Салат (листя) - 200 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Крем - 150 грам
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Перець чилі мелений - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Груша - 150 грам
- Печінка куряча - 150 грам
- Лимонний сік - 30 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
Почнем з того, що куряче філе нарізаємо на невеликі (такі, щоб один шматочок спокійно містився в рот) шматочки і обсмажити в олії до готовності. Це буквально 3-4 хвилини.
Листя салату вимиємо, нарвемо і викладемо в салатницю.
Грушу нарізаємо на шматочки точно такого ж розміру, як і філе. Викладаємо на листя салату обсмажене куряче філе і шматочки груші.
Курячу печінку нарізаємо на шматочки такого ж розміру і теж обсмажуємо, але вже в вершковому маслі. Знову 3-4 хвилини, до готовності.
Складаємо в чашу блендера обсмажені шматочки курки, сметану, лимонний сік, гірчицю і спеції. Подрібнюємо до стану однорідного кремового соусу.
Виливаємо соус на салат. Чи не перемішуючи, подаємо до столу. Перемішує нехай кожен уже в своїй тарілці. Готово!