Ялівцева горілка
(покроковий рецепт з фото)
Ялівцева горілка - міцний алкогольний напій. Настоюється вона на ягодах ялівцю і набуває цікавий терпкий присмак хвої. Сьогодні я розповім, як приготувати ялівцеву горілку.
Ялівцева горілка - одна з найпопулярніших і часто готуються настоянок в домашніх умовах. Добре настояна ялівцева горілка має дуже гармонійним смаком і яскраво вираженим присмаком ялівцю. Цедра цитрусових, кориця і спеції додають напою приємну нотку, але виступають лише доповненням до основного смаку. В цілому ви можете додати в такий напій саме ті спеції і приправи, які вам до смаку.
- Горілка пшенична - 750 мілілітрів
- Ягоди ялівцю - 2 Ст. Ложки
- Цедра апельсина - 1/2 чайних ложки
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
- Koriandr в zernah - 1 Чайна ложка
- Перець гострий - 2 штуки
- Обкладинка (паличка) - 1/2 штуки
1
У чисту простерилізованих пляшку влийте горілку, додайте перець, корицю, коріандр і ялівцеві ягоди. Залиште всі настоюватися в темному місці 24 годину.
2
Дістаньте пляшку додайте цедру лимона і апельсина і залиште ще на 24 годину. За цей час кілька разів акуратно струшуйте пляшку з горілкою.
3
Після закінчення часу дістаньте пляшку і процідіть через кілька шарів марлі і залиште горілку настоюватися ще на кілька днів.
4
Дістаньте пляшку і знову процідіть через кілька шарів марлі, поки вода не стане прозорою. Все готово!