Рецепт Як Мок Гаджи фото

Як Мок Гаджи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Це мусульманське тайське блюдо дуже ароматне, його зовсім нескладно приготувати. Мал, приготовлений з великою кількістю спецій і зварений разом з куркою, виходить яскравим і дуже смачним.

Опис приготування:

Той, хто був у Таїланді, напевно пробував дуже ароматне і смачне блюдо - Као Мок Гай. Мал, приготований з ароматними спеціями і куркою - це дуже смачно. Рецептів приготування цієї страви багато, я хочу запропонувати вам один з них. Він не такий вже і складний, процес чимось нагадує приготування плову. Спеції ви можете купити вже в наборі, в деяких магазинах вони продаються вже змішаними саме для цієї страви. Процес можна прискорити: НЕ маринувати курку заздалегідь і пелюстки Лука не підсушувати, але краще зробити все так, як написано в рецепті. Ця страва дуже часто подають з цікавим соусом зі свіжої зелені і обов'язково зі свіжими огірками. Готуємо і пробуємо!

  • Курка - 1/2 штуки (грудка, дві ноги)
  • Каррі - 2 чайних ложки (для маринаду)
  • Куркума - 2 чайних ложки(1 - для маринаду, 1 - для рису)
  • Коріандр мелений - 1/2 чайних ложки (для маринаду)
  • Кмин мелений - 1/2 чайних ложки (для маринаду)
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка (для маринаду)
  • Перець білий мелений - 1 Чайна ложка (для маринаду)
  • Кардамон - 4 штуки (для маринаду)
  • Лавровий лист - 4 штуки (для маринаду)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - для маринаду, 0, 5 - для рису)
  • Цукор - 2 чайних ложки (для маринаду)
  • Йогурт - 1 Склянка (для маринаду)
  • Гвоздика - 4 штуки (для маринаду)
  • Luk-salotų - 10-12 штук
  • Рослинна олія - 2/3 склянки
  • Рис жасмин - 2, 5 склянки
  • Кокосове молоко - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Бадьян - 2 штуки
  • Імбир натертий - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 4 зубчики
як Мок Гаджи - фото крок 1
Підготуємо всі спеції для маринаду, подрібнюємо їх всі разом, злегка обсмажити-подогреем на сухій сковороді і змішуємо з йогуртом. Отримані маринадом обмазуємо шматки курки.
як Мок Гаджи - фото крок 2
Викладаємо курку разом з маринадом в пакет або ємність з щільною кришкою, відправляємо в холодильник годин на 6-8.
як Мок Гаджи - фото крок 3
Очистимо цибулю-шалот, наріжемо на пір'я і дамо цибулі підсохнути кілька годин.
як Мок Гаджи - фото крок 4
Наливаємо в вок або сковороду 2/3 склянки рослинного масла, гарненько розігріваємо. Додаємо цибулю, зменшуємо вогонь до середнього і обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
як Мок Гаджи - фото крок 5
Потім вогонь вимикаємо, а цибуля нехай доходить до ось такого, злегка золотистого кольору.
як Мок Гаджи - фото крок 6
Шумівкою виймаємо обсмажену цибулю і викладаємо на паперові рушники, нехай в них вбереться зайвий жир.
як Мок Гаджи - фото крок 7
Розігріваємо олію, час, що залишився після обсмажування цибулі на середньо-високому вогні і викладаємо в вок шматочки курки, які звільнимо від маринаду.
як Мок Гаджи - фото крок 8
Обсмажуємо до рум'яної скоринки, а не до готовності.
як Мок Гаджи - фото крок 9
Ми залишаємо в воке приблизно 4 столових ложки масла і розігріваємо на середньому вогні. Змішуємо подрібнений імбир, часник і куркуму і обсмажуємо цю суміш до появи аромату.
як Мок Гаджи - фото крок 10
Додаємо в вок рис.
як Мок Гаджи - фото крок 11
І обсмажуємо на середньому вогні або трохи вище, помішуючи, поки зерна рису не стануть напівпрозорими. Додамо, що залишився від курки маринад і обсмажуємо-випаровуємо.
як Мок Гаджи - фото крок 12
Викладаємо в рис обсмажені шматочки курки. Додаємо кокосове молоко, воду, сіль і бадьян. Доводимо до кипіння.
як Мок Гаджи - фото крок 13
Зменшуємо вогонь до рівня трохи нижче середнього, накриваємо вок кришкою і варимо хвилин 15-20, поки рис не вбере всю рідину. Хвилини за 3 до закінчення збільшимо вогонь, щоб отримати шар злегка підсмаженого рису на дні.
як Мок Гаджи - фото крок 14
Викладаємо рис зі шматочками курки на тарілку, посипаємо обсмаженою цибулею і подаємо зі свіжими огірками.

Схожі рецепти