Як Мок Гаджи
(покроковий рецепт з фото)
Це мусульманське тайське блюдо дуже ароматне, його зовсім нескладно приготувати. Мал, приготовлений з великою кількістю спецій і зварений разом з куркою, виходить яскравим і дуже смачним.
Опис приготування:
Той, хто був у Таїланді, напевно пробував дуже ароматне і смачне блюдо - Као Мок Гай. Мал, приготований з ароматними спеціями і куркою - це дуже смачно. Рецептів приготування цієї страви багато, я хочу запропонувати вам один з них. Він не такий вже і складний, процес чимось нагадує приготування плову. Спеції ви можете купити вже в наборі, в деяких магазинах вони продаються вже змішаними саме для цієї страви. Процес можна прискорити: НЕ маринувати курку заздалегідь і пелюстки Лука не підсушувати, але краще зробити все так, як написано в рецепті. Ця страва дуже часто подають з цікавим соусом зі свіжої зелені і обов'язково зі свіжими огірками. Готуємо і пробуємо!
- Курка - 1/2 штуки (грудка, дві ноги)
- Каррі - 2 чайних ложки (для маринаду)
- Куркума - 2 чайних ложки(1 - для маринаду, 1 - для рису)
- Коріандр мелений - 1/2 чайних ложки (для маринаду)
- Кмин мелений - 1/2 чайних ложки (для маринаду)
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка (для маринаду)
- Перець білий мелений - 1 Чайна ложка (для маринаду)
- Кардамон - 4 штуки (для маринаду)
- Лавровий лист - 4 штуки (для маринаду)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - для маринаду, 0, 5 - для рису)
- Цукор - 2 чайних ложки (для маринаду)
- Йогурт - 1 Склянка (для маринаду)
- Гвоздика - 4 штуки (для маринаду)
- Luk-salotų - 10-12 штук
- Рослинна олія - 2/3 склянки
- Рис жасмин - 2, 5 склянки
- Кокосове молоко - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Бадьян - 2 штуки
- Імбир натертий - 1 Ст. Ложка
- Часник - 4 зубчики