Яблучний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, повітряний і дуже смачний десерт з яблук. Розповім, як приготувати яблучний пудинг. Ви зможете насолодитися цим десертом в спекотний літній день, адже подають його в холодному вигляді.
Такий пудинг готують всього з декількох інгредієнтів. Спершу яблука обсмажують на сковороді з вершковим маслом, а потім змішують із заварним кремом і охолоджують в холодильнику. До яблук додають корицю або будь-які інші відповідні спеції. Можете подавати його з кулькою морозива.
Суміші для підданого легко можна знайти в магазині.
- Яблука - 4-5 штук
- Цукровий пісок - 1/4 склянки
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 0, 5 L
- Порошок для заварного крему - 3-4 Ст. Ложок
1. Яблука вимийте, потім очистіть від шкірки і розрізати на 2 частини, видаліть насіння і наріжте кубиками.
2. Розігрійте сковороду з щедрою ложкою вершкового масла.
3. Перекладіть яблука в сковороду до вершкового масла, влийте воду, додайте цукор і перемішайте.
4. Додайте до яблук на сковороді корицю і ще раз перемішайте.
5. Готуйте яблука до м'якості і золотистого кольору, потім вимкніть вогонь і влийте лимонний сік.
6. У каструлю налийте молоко і відправте на вогонь, доведіть до кипіння і додайте порошковий заварний крем, перемішуйте до утворення густої маси. Остудіть його до кімнатної температури і влийте в форму.
7. Поверх крему викладіть яблука і відправте форму в холодильник на кілька годин.
8. Подавайте яблучний пудинг, прикрасивши його корицею. Смачного!