Яблучний пиріг з сухого тіста
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий і простий рецепт яблучного пирога. Незважаючи на це випічка виходить шалено смачна! Спробувавши його одного разу, ви будете повертатися до нього ще не один раз!
Якщо ви шукаєте швидкий рецепт вдалої випічки до чаю, то рекомендую спробувати цей пиріг. Він настільки ніжний, соковитий, смачний і ароматний, що вам навряд чи вдасться обмежитися одним шматочком. Хрустке тісто з буквально тане яблучною начинкою кремової консистенції припаде до смаку будь-якому вередун. Приготування дуже просте, впорається навіть дитина, а інгредієнти доступні і практично завжди є під рукою. У мене розмір форми 18 см в діаметрі, для форми більшого розміру збільшуйте інгредієнти в 2 рази. А як приготувати яблучний пиріг з сухого тесту дивіться в моєму покроковому рецепті. Хай щастить!
- Борошно - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Крупа манна - 0, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Яблуко - 3 штуки
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь приберіть в морозильну камеру, воно повинно бути добре заморожено.
З'єднайте в глибокій мисці борошно, цукор і манку. Перемішайте.
Яблука натріть на крупній тертці. Якщо шкура сильно жорстка, то краще її зняти.
Форму для випічки змастіть маслом і рівномірно розподіліть 1/3 частина сухої суміші.
Зверху покладіть половину порції натертих яблук, примніть їх виделкою.
Потім знову повторіть сухий шар і шар яблук. Посипте зверху залишилася суху суміш. У вас повинно вийти 2 шару яблук і 3 шару сухого тесту.
Натріть на крупній тертці вершкове масло і розподіліть зверху. Випікайте пиріг при 180 градусах до рум'яної скоринки зверху.
Яблучний пиріг з сухого тіста готовий. Дайте йому трохи охолонути, потім вийміть з форми і подавайте до столу.
Смачного!