Яблучний пиріг з сухого тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Швидкий і простий рецепт яблучного пирога. Незважаючи на це випічка виходить шалено смачна! Спробувавши його одного разу, ви будете повертатися до нього ще не один раз!
Опис приготування:
Якщо ви шукаєте швидкий рецепт вдалої випічки до чаю, то рекомендую спробувати цей пиріг. Він настільки ніжний, соковитий, смачний і ароматний, що вам навряд чи вдасться обмежитися одним шматочком. Хрустке тісто з буквально тане яблучною начинкою кремової консистенції припаде до смаку будь-якому вередун. Приготування дуже просте, впорається навіть дитина, а інгредієнти доступні і практично завжди є під рукою. У мене розмір форми 18 см в діаметрі, для форми більшого розміру збільшуйте інгредієнти в 2 рази. А як приготувати яблучний пиріг з сухого тесту дивіться в моєму покроковому рецепті. Хай щастить!
- Борошно - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Крупа манна - 0, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Яблуко - 3 штуки
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь приберіть в морозильну камеру, воно повинно бути добре заморожено.
З'єднайте в глибокій мисці борошно, цукор і манку. Перемішайте.
Яблука натріть на крупній тертці. Якщо шкура сильно жорстка, то краще її зняти.
Форму для випічки змастіть маслом і рівномірно розподіліть 1/3 частина сухої суміші.
Зверху покладіть половину порції натертих яблук, примніть їх виделкою.
Потім знову повторіть сухий шар і шар яблук. Посипте зверху залишилася суху суміш. У вас повинно вийти 2 шару яблук і 3 шару сухого тесту.
Натріть на крупній тертці вершкове масло і розподіліть зверху. Випікайте пиріг при 180 градусах до рум'яної скоринки зверху.
Яблучний пиріг з сухого тіста готовий. Дайте йому трохи охолонути, потім вийміть з форми і подавайте до столу.
Смачного!