Яблучний пиріг з сиром «Гауда»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.
Смачний пиріг, який можна приготувати і на свято, і просто на полуденок. Поєднання солодких яблук і ніжного сиру"Гауда" роблять пиріг особливо апетитним! Дивіться і записуйте рецепт!
Опис приготування:
Досить незвичайний спосіб приготування яблучного пирога з сиром"Гауда" - сир стає основою, а з тіста ми зробимо крихту, яка при запіканні стане смачною скоринкою. Щоб приготувати пиріг, виберіть великі солодкі яблука і свіжий сир. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань, я додавала трохи. Пиріг особливо хороший в охолодженому вигляді.
- Борошно - 1 Склянка
- Сир - 200 грам
- Яблука - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор і сіль - За смаком
Помийте яблука, наріжте їх тонкими скибочками. Я від шкірки НЕ чищу, але (по бажанню) можна це зробити.
Потім яблука обсмажте на сковороді (не додавайте масло, краще додайте трохи води, щоб яблука не пригорали). Готуйте, поки яблука не стануть м'якими, як ніби печеними.
Тим часом натріть сир на тертці і посипте їм рівномірно дно форми для випічки (я випікаю в сковороді).
Тим часом натріть сир на тертці і посипте їм рівномірно дно форми для випічки (я випікаю в сковороді).
На сир викладаємо яблука, посипаємо ще шаром сиру.
Розм'якшене вершкове масло перетріть з цукром і сіллю (цукор беріть за смаком).
Розм'якшене вершкове масло перетріть з цукром і сіллю (цукор беріть за смаком).
Додайте до масла з цукром борошно, замісіть просте пісочне тісто, яке повинно перетворитися в крихту.
Поверх шару сиру посипте крихтами. Надішліть все в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Дайте готовому яблучному пирогу з сиром Гауда повністю охолонути і тільки тоді діставайте з форми.
Подавати можете з чаєм або кавою.
Смачного!
Подавати можете з чаєм або кавою.
Смачного!