Яблучний пиріг вегетаріанський
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг вегетаріанський - дуже смачний і легкий пиріг, який я готую не тільки з яблуками, але і з морквою і апельсином. Пиріг має ніжний смак і приємний аромат.
Яблучний пиріг вегетаріанський - це дуже апетитна і ароматна випічка з цікавим морквяно-апельсиновим присмаком. Тісто виходить дуже красивого рудого кольору, м'яке, соковите і дуже ніжне. Пиріг просто чудовий! Простий рецепт яблучного пирога розповість вам, як приготувати цей вегетаріанський пиріг найкращим чином протягом години. Смачного!
- Морква - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Яблука - 2, 5 штуки (великі)
- Борошно - 1 Склянка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Ваніль, обкладинка - - За смаком
- Цукрова пудра - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
- Сода і винний оцет або лимонна кислота - 1/2 +1/2 чайних ложки

Моркву натираємо на крупній тертці, видавлюємо до неї сік апельсина і додаємо м'якоть.

Подрібнюємо все за допомогою блендера до однорідної маси.

В отриману масу додаємо борошно, цукор і манну крупу. Перемішуємо. Якщо потрібно додаємо трохи води, щоб тісто вийшло по консистенції як густа сметана. У тісто додаємо корицю, ваніль, ложку оливкової олії, перемішуємо і додаємо половину чайної ложки соди, погасивши її винним оцтом або лимонним соком.

Форму для випікання застилає папером на неї викладаємо яблука, нарізані на досить великі кубики (2 яблука).

Половину яблука нарізаємо такими ж шматочками і втручається їх в тісто. Потім тестом заливаємо яблука і відправляємо пиріг пекти в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин (залежить від духовки). Потім пиріг дістаємо, охолоджуємо і перекладаємо на тарілку.

Пиріг посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.