Яблучний кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами класичним рецептом яблучного кексу на кефірі. Рецепт дуже літній, Я зломщик - соковитий і ароматний. Я додаю моркву і яблуко, але ви можете експериментувати! смачно, рекомендую!
Цей рецепт приготування яблучного кексу на кефірі вам припаде до душі! Він дуже простий, і навіть економний. У мене, наприклад, завжди виникають труднощі з випічкою на вершковому маслі. Те воно занадто розтануло, то занадто замерзло. А тут же все просто. Інгредієнти доступні, хоч кожен день можете готувати за цим рецептом!
- Яйця - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яблука - 2 штуки
- Борошно - 2.5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0.3 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кефір - 0.5 склянки

1. Для тесту змішаємо спочатку все рідкі інгредієнти: яйця збиваємо з цукром, додамо масло, кефір, і перемішаємо. Потім потроху всипаємо борошно і розпушувач. Перемішаємо, щоб не було грудочок.

2. Яблука чистимо і натираємо на тертці. З морквою робимо те ж саме, і додамо в тісто.

3. Перемішаємо і виливаємо в форму для запікання. Запікаємо 40-50 хвилин при 170 градусах в духовці.

4. Готово! Смачного!