Рецепт Яблучні вафлі фото

Яблучні вафлі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Здобне дрожевое тісто, Кисле молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Вафлі

Любителів оладок чекає приємна новина! Влітку можна готувати їх в вафельниці для віденських вафель. Так вийде не жарко, Не буде зайвим запаху і масла знадобиться менше!

Додайте в дріжджове тісто натерті яблука і корицю. Чудовий аромат миттю збере ваших домашніх за загальним столом!

  • Борошно пшеничне 1 сорт - 2 склянки
  • Кисле молоко - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
яблучні вафлі - фото крок 1
Просійте в миску борошно. Додайте дріжджі, цукор і сіль.
яблучні вафлі - фото крок 2
Влийте кисле молоко і виделкою заведіть тісто, додавши половину рослинного масла. Накрийте миску з тістом рушником і дайте підійти в теплому місці без протягів до збільшення обсягу вдвічі.
яблучні вафлі - фото крок 3
Натріть яблука, очищені від шкірки, на крупній тертці. Краще брати яблука кислих сортів, ідеально підійде антонівка.
яблучні вафлі - фото крок 4
У підійшло тісто додайте яблука і дрібку кориці, вбийте яйця і вилийте залишок масла. Добре вимішайте тісто, збиваючи виделкою, до повної однорідності.
яблучні вафлі - фото крок 5
Дайте постояти ще хвилин 20 і починайте пекти вафлі. Перед початком випічки варто змастити площині вафельниці маслом і добре її прогріти.
яблучні вафлі - фото крок 6
Складати вафлі краще на решітку.
яблучні вафлі - фото крок 7
Але набагато смачніше відразу подавати їдоках гарячими.

Схожі рецепти