Яблучні вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Любителів оладок чекає приємна новина! Влітку можна готувати їх в вафельниці для віденських вафель. Так вийде не жарко, Не буде зайвим запаху і масла знадобиться менше!
Додайте в дріжджове тісто натерті яблука і корицю. Чудовий аромат миттю збере ваших домашніх за загальним столом!
- Борошно пшеничне 1 сорт - 2 склянки
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Яблука - 2 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Просійте в миску борошно. Додайте дріжджі, цукор і сіль.
Влийте кисле молоко і виделкою заведіть тісто, додавши половину рослинного масла. Накрийте миску з тістом рушником і дайте підійти в теплому місці без протягів до збільшення обсягу вдвічі.
Натріть яблука, очищені від шкірки, на крупній тертці. Краще брати яблука кислих сортів, ідеально підійде антонівка.
У підійшло тісто додайте яблука і дрібку кориці, вбийте яйця і вилийте залишок масла. Добре вимішайте тісто, збиваючи виделкою, до повної однорідності.
Дайте постояти ще хвилин 20 і починайте пекти вафлі. Перед початком випічки варто змастити площині вафельниці маслом і добре її прогріти.
Складати вафлі краще на решітку.
Але набагато смачніше відразу подавати їдоках гарячими.