Яблучні вафлі ПП
(покроковий рецепт з фото)
Рецепти правильного харчування міцно увійшли в наше життя, ці страви дуже смачні. Яблучні вафлі ПП готуються за допомогою вафельниці або Сендвічниці, а сам по собі рецепт дуже легкий і доступний.
Мед, нутелла, кленовий сироп, крем, згущене молоко, варення або джем - будь-яка добавка підійде для цих вафель найкращим чином. Випікаються вони за допомогою вафельниці, але через брак такої можна спробувати спекти звичайні оладки з готового тіста. Яблука краще вибирати кисло-солодкі, вони краще всього поєднуються з солодким тестом.
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ванілін - За смаком
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Нежирний йогурт - 100 грам
- Яблука - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1. Для початку потрібно на слабкому вогні розтопити вершкове масло. Чи не кип'ятіть його! Потім в окремому посуді збийте яйця з сіллю і цукром.
2. Не перестаючи збивати, влийте тонким струменем розтоплене вершкове масло. Постарайтеся зробити так, щоб крупинки, які в мисці з вершковим маслом, залишилися на дні миски.
3. Тепер додайте нежирний йогурт і ванілін. Продовжуйте збивати міксером або ручним віночком (як вам зручно).
4. Додайте соду і продовжуйте збивати. Ванілін додавайте до смаку.
5. У самому кінці потрібно всипати борошно і натерті очищені яблука (вибирайте кисло-солодкі сорти).
6. Тісто виходить досить рідкісним, але так і повинно бути. За консистенцією воно нагадує густу сметану. Змастіть плати вафельниці рослинним маслом, викладіть частина тесту. Притисніть плати і випікайте вафлі звичним способом до рум'яного кольору.
7. Випікаються вафлі швидко. Якщо у вас немає вафельниць, можна спробувати спекти оладки з цього тесту на звичайній сковороді.
8. Теплі вафлі можна подавати з будь-якими добавками. Наприклад, з кленовим сиропом або варенням.
9. Або зі сметаною і згущеним молоком.
10. Або просто з цукровою пудрою.